La Penya pot amb l’Hezonja-sistema i passa a la final (58 a 66)

0
    19

06/01/2013
    Els verd-i-negres han superat un Hezonja superlatiu (35 punts) però no decisiu amb la força del bloc i el caràcter dels secundaris

La Penya jugarà la final del torneig júnior d'Hospitalet en vèncer el Barça per 58 a 66 en un partit emocionant que s'ha resolt a l'últim quart.
    La força d'un equip sencer ha pogut amb les genialitats d'Hezonja (35 punts) que ha estat immens, però massa sol i erràtic en el tram final. Nogués (22 punts i 11 rebots) ha tornat a brillar en atac i executar la bona feina fosca d'Assalit, Abalde i Iriarte.

La Penya ha colpejat primer amb un joc dinàmic del que han participat tots els titulars, que han anotat al primer quart.
    En canvi, a l'altre banda del camp, només jugava Hezonja, que ha anotat els 8 únics punts del seu equip (8 a 19). Quan algú ha acompanyat l'Hezonja-sistema, el Barça s'ha acostat (19 a 21 amb detalls de Moix) però els blaugranes s'han tornat a encallar i les rotacions de la Penya mai han abaixat el nivell d'intensitat (23 a 34 min 20).

A la represa s'ha repetit el guió del segon quart. Marc Garcia i Draskovic, claus quan Hezonja no juga amb el júnior, han anotat les primeres cistelles del partit i han acostat el Barça, que mai s'ha arribat a posar per davant (46 a 46 i 46 a 48 al final del període).

Sense l'estrella croata, la Penya ho ha aprofitat amb 4 punts seguits de caràcter d'Agustí Sans i una cistella de Bauzà que obria un avantatge gairebé definitiu (50 a 59 a 6 minuts per acabar). Llavors els blaugranes s'han tornat a encomanar al talent del dàlmata que ha fet entrar el Barça de nou al partit amb 3 faltes rebudes en un minut i mig (56 a 59).

Tot i això, Hezonja no ha estat encertat des del perímetre (0/11) i Nogués ha reobert la ferida des del 6,75 (56 a 63). El Barça ho ha seguit intentant, però Assalit ha estat segur des del tir lliure per rematar el matx.

Els verd-i-negres jugaran aquesta tarda la final (19:30) contra el guanyador del Cajasol – Real Madrid.