Confusió entre els horaris comercials de la Generalitat i de l’Estat

  0
  horaris.JPG

  20/10/2012 – La Unió de Comerciants de Badalona explica que l'Ajuntament els dóna llum verda a la nova liberalització d'horaris de l'Estat; la Generalitat, assegura que té les competències en aquest àmbit i no permet el nou Reial Decret.

  Alguns petits comerciants de la ciutat es troben en una encreuada en la que no saben que camí escollir. La competència en referència a l’establiment d’horaris i dates d’apertura de les botigues de carrer sempre ha estat sota el paraigües de la Generalitat i la Direcció General de Comerç. No obstant, el Reial Decret aprovat al juliol per l’Estat quant a liberalització d’horaris va sembrar alguns dubtes.

   

  En principi, res tenia que afectar això a l’àmbit badaloní ni al català, en general. De fet, al Ple municipal del passat juliol, el conjunt polític de la ciutat va aprovar per unanimitat una moció presentada per ICV-EUiA que rebutjava la nova proposta del Govern i donava suport al model comercial urbà de proximitat. La situació, però, va donar un gir quan els responsables de Comerç de l’Ajuntament van comunicar a la Unió de Comerciants de Badalona que podien seguir les directrius estatals sense cap problema.

   

  Des de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya s’insisteix en la no aplicació del nou decret del govern espanyol i expliquen que els inspectors de la Generalitat sancionaran als establiments que es desviïn dels horaris i calendaris determinats pel govern català: 12 hores diàries com a màxim i 8 diumenges i festius anuals.