Unnim augmenta el fiasco dels pisos de lloguer social

  0

  20/10/2012 – La falta d'enteniment entre l'entitat bancària i l'Ajuntament ha deixat enlaire la suposada adjudicació de 40 pisos més, a 200 euros, per a famílies sense recursos.

  Després de veure l’acord al que varen arribar Ajuntament i CatalunyaCaixa per alquilar 43 pisos a preus socials, Unnim es va adherir a la iniciativa i va posar a disposició del consistori 40 habitatges més. El conveni, no obstant, no es va arribar a formalitzar, segons expliquen ambdues parts, degut a que l’entitat financera va ser absorbida per BBVA i no va voler donar continuïtat als seus projectes abans de saber els criteris dels nous propietaris.

   

  Aquest procés va deixar el destí d’aquests 40 pisos enlaire i la paraula del govern municipal en entredit. Al juliol, ja havien estat recollits els expedients i la documentació de 40 famílies a les que se’ls havia preadjudicat una vivenda per un lloguer mensual de 200 euros i algunes d’elles havien començat a planificar el seu futur immediat comptant amb una nova llar en un període d’uns dos mesos.

   

  Una d’elles és la de Mari Carmen Arias que, juntament amb el seu marit i els seus fills, es queden el carrer a finals de mes. “Al setembre els serveis d’Habitatge de Badalona em van dir que a l’octubre entraria a viure i vaig informar a la meva actual casera de que deixaria el pis”, explica Arias, que s’ha d’operar de càncer properament i encara no sap on podrà viure després de la intervenció.