Consells dels Mossos per evitar robatoris a casa durant l’estiu

  0
  11

  31/07/2014 – Que l’estiu serveixi per descansar, desconnectar i fer la vida més fàcil, però eviteu que també sigui més senzill per als lladres.

  L’estiu és sinònim de diversió, vacances, trencament de la rutina i, per als més afortunats, viatjar a diferents parts del país o del món. Per a d’altres, l’estiu suposa més facilitats a l’hora d’irrompre als domicilis aliens amb l’objectiu de cometre robatoris. Des del cos de Mossos d’Esquadra, us fem arribar algunes recomanacions per tal d’estar més segurs tot i passar uns dies fora de casa.

   

  Sempre és bo avisar a persones de confiança de l’absència a casa, per tal que us pugui fer el favor de recollir la correspondència o donar-vos un cop de mà perquè, des de l’exterior, no sigui evident que la casa queda sense habitar –pujar i baixar persianes, per exemple-. També en aquest sentit, eviteu explicar que marxeu de vacances si parleu amb desconeguts, no deixeu cap missatge al contestador que pugui donar a entendre que sou de viatge i no deixeu senyals visibles que donin pistes als lladres. Òbviament, tanque tots els accessos amb clau i connecteu l’alarma, si disposeu d’una. Tanmateix, deseu els objectes valuosos en llocs segurs i, si podeu, realitzeu un inventari dels mateixos amb el número de sèrie, la marca i el model, per tal de facilitar la seva identificació si es produís un robatori.

   

  Que l’estiu serveixi per descansar, desconnectar i fer la vida més fàcil, però eviteu que també sigui més senzill per als lladres.