Entitats i Ajuntament omplen d’actes el 14 i 15 d’agost

  0
  festa major.jpg

  31/07/2014 – Els propers dies 14 i 15 d’agost, Badalona es vestirà de festa per celebrar la Festa Major d’Agost, en honor de la Mare de Déu d’Agost, patrona de la ciutat.

  Els propers dies 14 i 15 d’agost, Badalona es vestirà de festa per celebrar la Festa Major d’Agost, en honor de la Mare de Déu d’Agost, patrona de la ciutat. L’Ajuntament i les entitats tornen a remar en la mateixa direcció per tal d’organitar un conjunt d’actes que giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el tradicional castell de focs.

   

  El programa donarà el tret de sortida el dijous 14, a partir de les 20 hores, amb la Gran Xeringa a la plaça de la Vila. Una traca de 500 metres que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi unirà la plaça de la Constitució – antiga plaça de la Vila- i l’actual plaça de la Vila, on es dispararan 12 salves de morteret. El baluern deixarà pas a la Tanda de Lluïment, en la que participaran els Miquelets, les Bèsties de Foc, els Diables, els Bufons del Foc, els Diables Kapaoltis, els Geganters, els Castellers i els Bastoners de Canyet. En acabat, tindrà lloc la Cercavila, des de la Casa de la Vila fins a la Rambla, des d’on es podrà presenciar el Castell de Focs, que començarà a les 22h a la platja dels Pescadors.

   

  L’Ofici Solemne de Festa Major obrirà la festivitat de divendres 15 a l’església de Santa Maria a partir de les 12h. Els geganters oferiran, a les 13.15h, la Ballada de Gegants a la plaça de Barberà, des d’on sortiran cap a la plaça de la Vila en la Tornada d’Ofici, poc abans de les dues. La Rambla, a partir de les 19h, serà l’escenari de la Ballada de Sardanes. Els actes de cultura popular clouran amb l’Espectacle de Foc i Bany de les Bèsties i Diables a la platja del Pont d’en Botifarreta (22h), amb la presència dels Diables, Bèsties de Foc, Bufons del Foc i els Kapaoltis.

   

  Actes de la Comissió de Festes

   

  La Comissió de Festes, plataforma que integra una vuitantena d’associacions de la ciutat, afegirà tres actes més al programa oficial. Dijous, a les 19.30h, es durà a terme el Pregó a la plaça de la Vila. Unes hores més tard, passades les deu, tindrà lloc el ja tradicional Concert de Cal Txiringu, que enguany es trasllada a la Rambla, a l’alçada de Roca i Pi, per motius tècnics. Dos grups encara per concretar actuaran al llarg de la nit. Divendres, abans de la tarda d’actes, la Comissió organitzarà un dinar popular de paellada al Racó d’en Gual, cap a les dues del migdia, que incorporarà un concert per amenitzar la sobretaula.