Convocada una nova edició del Certamen de Pintura de Zurbarán

  0
  36
  Zurbaran.jpg

  04/07/2017 – Enguany arriba a la setzena edició i repartirà 6.700 euros en premis.

  Més d’un centenar de persones van omplir el Centre Cívic La Salut el passat dissabte, 1 de juliol, amb motiu de l’obertura de la setzena edició del Certamen Internacional de Pintura Zurbáran, una cita que cada any guanya més projecció i renom en el món de l’art. L’organització, l’associació extremenya Zurbarán de Badalona, va aprofitar l’ocasió per celebrar el divuitè aniversari de la seva fundació.

   

  Durant l’acte van passar per l’escenari la coral Zurbarán de la mateixa entitat extremenya, que va oferir un recital del millor folklore de la seva terra, seguit de l’actuació del grup de ball Azahar, que va brindar als presents un animat espectacle de castanyoles. Per finalitzar, la coral va tornar a sortir per entonar les seves animades cançons tradicionals extremenyes.

   

  “Des que va entrar en funcionament l’entitat, no hem deixat de promoure la cultura i la nostra tradició a Badalona. Per això, el nostre objectiu és continuar creixent i donar a conèixer el patrimoni cultural extremeny, tal com hem vingut fent al llarg de tots aquests anys de trajectòria”, va destacar la presidenta de l’associació Zurbarán, Maria Angeles Pino.

   

  6.700 euros en premis

   

  Pel que fa al XVI Certamen Internacional de Pintura Zurbarán que, com any rere any, pretén retre homenatge al pintor extremeny Francisco de Zurbarán en el seu 353è aniversari de la seva mort, convoca a pintors d’arreu del món a participar amb les seves propostes artístiques, que hauran de ser de tema i tècnica lliure, inèdites, originals i no premiats anteriorment en un altre concurs.

   

  Enguany, es repartiran un total de 6.700 euros, uns 2.500 euros més respecte a la passada edició, que seran repartits en set premis diferents, entre els quals el primer valorat en 2.000€.

   

  El termini de presentació de les obres per participar en aquesta convocatòria iniciarà el 5 de setembre i finalitzarà el 31 d’octubre i s’han d’entregar a la seu de l’entitat, situada al carrer de Víctor Balaguer, sense número.

   

  D’altra banda, la decisió del jurat se celebrarà el 18 de novembre a les 18.30 hores al Centre Cívic La Salut, on es procedirà a continuació l’entrega dels premis en un acte en el marc de la Setmana Cultural de Zurbarán.