Un incendi forestal crema más de sis hectàrees a l’entorn de Can Ruti

  0
  20170703_160842.jpg

  04/07/2017 – El foc ha mobilitzat bombers de moltes localitats i mitjans aeris; els agents forestals descarten, en principi, la intencionalitat.

  Les flames han fet la seva malaurada aparició aquest inici d'estiu a Badalona. Un incendi forestal va ser declarat aquest dilluns a primera hora de la tarda a unes desenes de metres del campus de Can Ruti, a la Serralada de Marina. Tot i que inicialment semblava que es podria controlar sense problemes, la baixa humitat i el vent van propiciar la propagació de les flames, que van avançar durant tota la tarda.

   

  Al final de la jornada ja havien cremat més de sis hectàrees de bosc i sotabosc, sense haver de lamentar cap persona ferida ni afectar cap zona d'habitatges propers. Els bombers havien conseguit estabilitzar les flames quan queia el sol, i l'han pogut controlar al llarg de la nit. Aquest dimarts al matí ja s'estava remullant la zona cremada.

   

  Durant l'operatiu es van arribar a desplaçar quasi una vintena de dotacions, tant de Badalona com d'altres municipis: Sabadell, Mollet, Cerdanyola o Mataró, entre d'altres. Es va rebre el suport de fins a sis equips aeris, així com de Guàrdia Urbana, Mossos i Agents Forestals, els encarregats d'esbrinar l'origen del foc.

   

  En principi, segons els bombers, es descarta la intencionalitat perquè es tracta d'un incendi “molt brut” i gens planificat, però s'haurà d'esperar a les conclusions de la investigació, en qualsevol cas. L'orografia del terreny i les condicions meteorològiques van dificultar el control de les flames. També la presència de cablejat i torres elèctriques, que van impedir inicialment la intervenció dels mitjans aeris.