Cop d’efecte a Madrid (83-86)

0
    78
    Kerem Kanter, decisiu en el triomf a la pista del Madrid / ACB Photo: V. Carretero

Des de l’època de Ricky i Rudy, fa més d’una dècada, l’any 2008, que la Penya no guanyava a la pista del Real Madrid. Els verd-i-negres, però, han acabat per fi amb aquesta sequera i han fet saltar la banca al WiZink Center (83-86), amb una victòria d’aquelles que ha de servir de punt d’inflexió. Els badalonins tallen de soca-rel les males sensacions dels darrers partits i es carreguen de confiança de cara a la “final” de dimarts contra el Morabanc Andorra a l’Eurocup.

Klemen Prepelic (22 punts), que s’enfrontava al seu equip (està cedit pels blancs), ha liderat la victòria dels verd-i-negres, però també ha estat clau el paper de Kanter (12 punts) i el debut explosiu de Tony Wroten (13 punts i 5 assistències), que ha entrat en la convocatoria en detriment de Buford.

El base nord-americà, tot i arribar fa tot just 48 hores, ha aportat un físic poderós i desequilibri en l’u contra u, però a més ha agafat la responsabilitat en els moments calents. Un triple seu des de la cantonada (tot i que el tir exterior no és el seu fort), amb 83-81, i una gran assistència a Prepelic, que ha situat el definitiu 83-86, han servit per segellar la gesta dels de Carles Duran.

A banda de l’aportació d’aquests tres jugadors, tot l’equip ha sumat. A més, la Penya no ha abaixat mai els braços, ni quan el Madrid ha arribat a guanyar de 14 punts de diferència en el tercer quart. Els blancs, tot i permetre’s el luxe de deixar fora de la convocatòria Campazzo, Taylor o Thompkins i fer jugar només 7 minuts Tavares o Rudy, han dominat el partit fins aquell moment, gràcies a l’encert de Deck, Randolph, Carroll o Causeur, però en l’esprint final no han trobat resposta a la fe dels badalonins.

El primer temps ha estat de domini blanc. La Penya ha començat negada en el tir exterior (1/8) i entre Carroll i Buford han obert una primera escletxa en el marcador (17-10). Els de Laso, tot i fer la sensació de jugar a mig gas, han seguit manant en el segon parcial, amb Causeur agafant el relleu anotador de Carroll, però els verd-i-negres han trobat l’encert exterior i en una fase d’intercanvi de triples han arribat vius al descans (42-34).

En la represa l’encert de Deck (21 de valoració) ha posat el Madrid amb 14 punts de marge (52-38), però quan semblava que el partit es podia trencar ha emergit la figura de Tony Wroten. Trencant la zona i penetrant, el base ha començat a esquerdar la solidesa dels blancs, secundat per un Kanter que, amb sis punts seguits ja en l’últim quart, ha començat a fer somiar la parròquia verd-i-negra (75-74).

Prepelic, amb una safata, ha segellat un parcial de 5-15 que ha posat el Joventut per davant (del 70-61 del final del tercer quart al 75-76) i aquí ha començat un nou partit de quatre minuts. Deck i Randolph, amb un triple, han refredat momentàniament la remuntada (80-76), però els de Carles Duran ja s’havien cregut que podien guanyar.