Dalt la Vila s’omple de catifes per celebrar el Corpus

  0
  Foto 29-5-16 13 32 04.jpg

  30/05/2016 – Una desena de carrers del nucli històric de Badalona són guarnides amb catifes d'art efímer amb la finalitat de venerar el sagrament de l'eucaristia.

  Aquest diumenge a Badalona s'ha viscut diverses activitats relacionades amb la festivitat del Corpus Christi, la festa religiosa destinada a venerar el sagrament de l'eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven.

   

  Per una part, des del barri de Dalt la vila, una desena de carrers es van guarnir durant tot el dia amb catifes d'art efímer, realitzades amb serradures de colors de la mà de veïns de totes les edats i de l'associació de Catifaires de Dalt la Vila. A més a més, durant aquests dies s'ha pogut veure l'ou com balla des de la rectoria de Santa Maria. L'ofici solemne a l'església de Santa Maria i la processó, amb la presència de l'Àliga de Badalona, dels gegants Jeroni i Badamar i dels Bufons del Foc, van posar el punt final a la Festa del Corpus.

   

  Recordar que aquesta celebració es va iniciar el passat dijous, 26 de maig, amb el pregó, a càrrec de la badalonina i veïna de Dalt la Vila, Maria Teresa Mateu, que va recordar com es va incorporar en aquesta festa. "La motivació per formar part d'aquesta festa té més a veure l'amistat i l'activisme de barri que la religió, ja que no sóc especialment creient ni practicant".

   

  D'altra banda, un any més la parròquia de Sant Jaume va realitzar la seva processó pels carrers del Gorg, on van participar la Hermandad Rociera de la Esperanza, el Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza i nens i nenes que enguany celebraven la seva primera comunió.