Diversos barris de Badalona celebren les seves festes

  0
  59
  IMG_3899.JPG

  30/05/2016 – Un cap de setmana carregat d'activitats pels barris de Montigalà, Pomar, Bufalà, Sant Mori de Llefià, el Gorg i el Centre, amb motiu de les seves festes majors.

  L'últim cap de setmana del mes de maig ha estat destacat per les festes majors de diversos barris de Badalona, entre els quals Montigalà, Pomar, Bufalà, Sant Mori de Llefià, el Gorg i el Centre.

   

  Divendres, 27 de maig, des de la plaça de les Muntanyetes, l'Associació de Veïns de Montigalà iniciava les seves festes amb la coral Mas Gospel, que donava pas a un ampli cap de setmana amb el mercat d'artesania i d'alimentació i activitats esportives com el 19è Torneig de Petanca, la 3a Pedalada i la Caminada, entre altres.

   

  Des del barri de Pomar, una desena d'entitats s'han coordinat per celebrar les seves festes amb un dinar popular, festa infantil, xocolatada, sardinada, havaneres i un concert del grup Los Desmadraos.

   

  D'altra banda, el barri de Bufalà es va acomiadar aquest cap de setmana de les seves festes amb el concert solidari amb Rincón del Arte i Frank Your, que pretenia recollir aliments per als veïns més necessitats. També, es van obrir les portes de Can Banús al veïnat, mentre que el parc de Can Barriga acollia la festa infantil amb jocs tradicionals i contacontes.

   

  Per la seva part, l'Associació de Veïns de Sant Mori de Llefià ha celebrat també les seves festes a la plaça de les Palmeres, com cada any. Dissabte va ser destinat per a la canalla amb els tallers, jocs, la xocolatada, les titelles de la mà de Màgic Empenta i els balls de l'escola Antoni Botey. Diumenge, arribaria la degustació de més de 70 quilos de sardines i l'actuació de les entitats regionals com la rondalla 'Amantes de la Música' de l'Associació Cultural Andalusa Casa de Córdoba, el Rincón Extremeño i Agarimos.

   

  També, l'Associació de Veïns de Joaquim Ruyra va donar festa el dissabte al barri del Gorg amb la degustació de 100 quilos de sardines a ritme de zumba i sevillanes. La celebració va comptar amb l'actuació del cantant Dani Galera.

   

  Finalment, l'AV del Centre va celebrar la tradicional Festa a Baix a Mar, l'últim acte de les Festes de Maig, a la platja dels Pescadors, on una cinquantena de persones van col·laborar en la sardinada i el rom cremat. La festa va estar amenitzada pel cant d'havaneres del grup Peix Fregit.