Sant Crist de Can Cabanyes ret homenatge al compositor badaloní Antoni Botey

  0
  54
  IMG_3932.JPG

  30/05/2016 – Amb motiu del centenari del barri i del 40è aniversari de la col·locació de la placa en honor al destacar músic i compositor.

  Després de 40 anys que es va col·locar la placa en honor al músic i compositor badaloní Antoni Botey, al mateix carrer situat al barri de Sant Crist de Can Cabanyes, l'associació de veïns ha volgut retre-li homenatge aquest diumenge, 29 de maig, amb un acte molt similar del que es va realitzar el 27 de maig de 1976 amb motiu de la inauguració d'aquesta placa.

   

  Coincidint amb el centenari del barri, l'acte va començar amb una lectura sobre la història del compositor a la cruïlla del carrer d'Antoni Botey amb Milà i Fontanals, a càrrec de Francesc Palacio, membre de l'AV de Sant Crsit de Can Cabanyes. Tot seguit, la parròquia de Mare de Déu de Montserrat acollia un concert de l'Orfeó Badaloní on van interpretar algunes peces del badaloní, com La Violeta i la Salve Regina.

   

  Antoni Botey i Badia va néixer a Badalona el 15 de març de 1894 i des de ben petit va estar molt arrelat a la música, ja que es va educar a l'Escola Municipal de Barcelona amb músics de renom, com Enric Morera, i sempre va excel·lir en la música, tant en la composició com en el violí. Al llarg de la seva trajectòria, va arribar a composar destacades sardanes i cançons populars catalanes com 'Plou i fa sol'. D'altra banda, Botey i quatre badalonins més van posar les bases de l'Orfeó Badaloní. El 19 de gener de 1939 va morir causa d'una malaltia mental.