David Fernàndez i Montserrat Tura obren les jornades de seguretat amb un debat sense tensions

  0
  36
  967f7eb0-93df-4311-937d-79e132bf5fec.jpg

  25/01/2016 – L'exconsellera socialista d'Interior i l'exparlamentari de la CUP van parlar sobre seguretat i policia davant unes 200 persones.

  L’exconsellera d’Interior i Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, i l’exparlamentari, periodista i activista social David Fernández van obrir el passat divendres a la tarda les jornades de debat sobre els models de seguretat amb un ‘cara a cara’ sobre la seguretat entre la institució i el carrer. La inauguració de les jornades ‘Una ciutat amable, una ciutat segura’ ha comptat amb una assistència d’unes 200 persones, entre elles l’alcaldessa Dolors Sabater, bona part dels regidors de govern i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que hi va assistir com a convidada.

   

  Durant el debat a dues veus, Montserrat Tura va apostar perquè la direcció de la seguretat “sempre estigui en mans de persones escollides democràticament, mai pels propis cossos policials”. David Fernández va explicar com en els darrers 10 anys s'ha construït “una arquitectura de la por de la qual les ordenances del civisme aprovades per l'Ajuntament de Barcelona el 2004 en són el paradigma evident”. L'exdiputat de la CUP creu que “la clau del canvi és un urbanisme que generi espais de convivència”. El bon to va regnar durant la conversa entre els dos polítics, que no van aprofundir en punts i polèmiques que podrien haver suscitat tensions. L’exregidor Jaume Oliveras va ser el moderador del debat.

   

  En la sessió inaugural de les jornades, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va explicar que el govern “es pren molt seriosament la seguretat” i per això hi ha hagut la voluntat de celebrar “aquestes jornades que demostren que Badalona és una ciutat referent en el tema de replantejar el model de seguretat”. En la taula inaugural també hi ha participat el superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández.

   

  Durant el dissabte també van participar a les jornades experts en seguretat i representants de diferents municipis de Catalunya i de l’Estat que han aportat visions i punts de vista diversos sobre models de seguretat existents que podrien ser aplicables a Badalona: l’activista i economista Arcadi Oliveres; l’experta en polítiques de seguretat Gemma Galdón; els responsables de seguretat dels ajuntaments d’Iruña i Saragossa; el superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona i la intendenta en cap dels Mossos d’Esquadra de Badalona han estat alguns dels participants.