Decretat l’estat d’alarma els propers 15 dies

  0
  51

  L’Ajuntament de Badalona ha adoptat aquest divendres 13 de març noves mesures per continuar treballant en la contenció del coronavirus i fer front a les situacions derivades d’aquesta crisi sanitària i en el marc de l’activació en fase d’emergència 1 del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

  En aquest sentit, l’alcalde de Badalona ha signat avui divendres un decret per a la declaració d’emergència per poder fer front a l’epidèmia del coronavirus. Aquest decret permet establir un marc legal que dona cobertura per abordar les despeses imprevistes que puguin sorgir durant el període en què l’epidèmia no estigui controlada. Aquesta declaració dona cobertura a les actuacions portades a terme amb anterioritat a aquesta declaració i a les posteriors, sempre que s’hagin produït amb motiu o ocasió de l’emergència esmentada. El decret ordena l’execució de les mesures adients indispensables per eliminar les situacions de perill a les persones i béns per a prevenir l’epidèmia.

  També declara l’activació del Pla d’emergència municipal el qual disposa que es podrien adoptar mesures com:

  a) Evacuar o allunyar les persones dels llocs de perill.

  b) Recomanar el confinament de persones en llurs domicilis o en llocs segurs, d’acord a les previsions dels plans corresponents.

  c) Restringir l’accés a zones de perill o a zones d’operació.

  d) Limitar o condicionar l’ús de serveis públics i privats i el consum de béns.

  Es declara l’activació del Cos de la Guàrdia Urbana i del personal de protecció civil com a serveis públic d’intervenció i assistència a emergències de protecció civil i, en conseqüència, advertir que es podran suspendre les llicències i permisos del seu personal durant aquesta activació.

  El decret apel·la a la ciutadania a seguir, de forma individual i col·lectiva, les mesures de contenció i interacció social recomanades per les autoritats, per la prevenció de la propagació del coronavirus amb la màxima responsabilitat, serenitat i solidaritat. La recomanació s’adreça a totes les activitats amb assistència de pluralitat de persones, tant en l’àmbit públic com privat (com, per exemple, les superfícies comercials o manifestacions culturals o similars). També s’ha establert un pla de contingència per poder establir torns rotatius del personal de l’Ajuntament.

  Telèfon informatiu

  Recordem que des d’aquest divendres, 13 de març, l’Ajuntament de Badalona compta amb el telèfon 93 483 29 25 per atendre consultes relacionades amb les mesures preses per l’Ajuntament en relació amb la prevenció del coronavirus. L’horari d’atenció serà de 8.30 a 15 hores, de dilluns a divendres.

  L’Ajuntament de Badalona informarà periòdicament sobre el manteniment d’aquestes mesures o la seva modificació, si s’escau, o d’altres que es considerin necessàries en funció de l’evolució de la situació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí