La FHES ha diagnosticat 80 nous casos de càncer de mama

  0
  43
  Des de principis d’any la FHES ha diagnosticat 80 nous casos de càncer de mama
  Des de principis d’any la FHES ha diagnosticat 80 nous casos de càncer de mama

  Segons les dades d’activitat d’enguany, des del mes de gener, la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital de l’Esperit Sant ha tractat 80 casos de patologia mamària maligna. Del total de les pacients amb càncer de mama tractades, 59  han estat operades, i d’aquestes, un 77% ha rebut un tractament quirúrgic conservador, mentre que al 23% se’ls ha practicat una mastectomia, amb reconstrucció immediata en la majoria dels casos.

  L’anàlisi de dades indica que 3 de cada 4 dones diagnosticades amb càncer de mama se’ls va detectar el tumor en estadis inicials de la malaltia, la majoria a través del  Programa de detecció precoç de càncer de mama, realitzant a la major part de les pacients cirurgia conservadora de la mama i gangli sentinella axil·lar. El 78% del total de les pacients tractades per càncer de mama tenien 50 anys o més.

  25 anys de la Unitat de Patologia Mamària

  La Unitat de Patologia Mamària de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant es va constituir l’any 1995 i va aconseguir l’acreditació de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària l’any 2003. L’equip està format per un grup de professionals multidisciplinari que treballen coordinats escollint, en cada moment, el millor tractament per a cada pacient.

  Els casos de sospita de càncer de mama són derivats a l’Hospital de l’Esperit Sant mitjançant el Programa de diagnòstic ràpid del càncer i, una vegada diagnosticats, són avaluats per un comitè expert en patologia mamària que tracta també els casos procedents del mateix hospital i els casos que provenen de l’atenció primària de Santa Coloma de Gramenet.

  La Unitat de Patologia Mamària està composta per personal d’infermeria, tècnics en radiologia i especialistes dels serveis d’Anatomia Patològica, Ginecologia, Cirurgia, Oncologia mèdica, Radioteràpia, Radiologia, Medicina nuclear, Cirurgia plàstica, Psicooncologia i personal administratiu. La majoria dels professionals formen part de la mateixa FHES però gràcies als acords de col·laboració i a les aliances estratègiques amb altres institucions, la unitat compta amb la col·laboració i l’expertesa de professionals  de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Institut Català d’Oncologia.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí