Desarticulada una xarxa que trucava a línies Premium amb mòbils robats a Barcelona

  0
  red moviles.jpg

  23/07/2015 – Han estat detingudes nou persones, cinc d’elles a Badalona, altres tres a Barcelona i una a Santa Coloma; la xarxa destapada ha defraudat almenys dos milions d’euros.

  La Policia Nacional va desarticular fa uns dies una xarxa que sostreia mòbils de turistes a Barcelona per trucar a línies Premium. Han estat detingudes nou persones, cinc d’elles a Badalona, altres tres a Barcelona i una a Santa Coloma, com a presumptes responsables de delictes d’estafa, frau en telecomunicacions, recepció i pertinença a organització criminal. La xarxa destapada ha defraudat almenys dos milions d’euros.

   

  Una companyia de telecomunicacions va informar a les autoritats de l’estafa a finals de 2013. Tot i que la quantitat confirmada ascendeix a dos milions, els representants legals de la companyia estimen que l’import podria arribar als 50 milions i haver afectat unes 3.000 persones. Després de robar els dispositius, el grup, d’origen pakistanès, trucava amb les targetes SIM a números de tarifa addicional d’Espanya i l’estranger, darrera de les quals e trobaria una rama de l’organització. Tanmateix, venien els terminals a establiments de segona mà d’altres països.

   

  La Policia va registrar sis domicilis, quatres dels quals a Badalona, en els que va incauta 83 telèfons, 81 targetes SIM, sis portàtils, 18 dispositius de memòria, 16 targetes de crèdit i 6.200 euros.