Desarticulat un grup que robava a les àrees de servei i fugia a quasi 300 km/h

  0
  c391fe6a-913c-437a-b7d3-1fd0d9790e20.jpg

  07/04/2016 – Nou detinguts, un d'ells a Badalona, acusats de més de 50 delictes contra el patrimoni.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el 30 de març nou persones de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 30 i els 46 anys, un d’ells veí de Badalona, pertanyents a un presumpte grup criminal que es dedicava a robar a les estacions de servei de les autopistes, ja fos amb o sense violència, i fugir de forma temerària i velocitats que podien arribar als 280 km/h. Se’ls acusa de 55 delictes contra el patrimoni entre robatoris violents, robatoris amb força i furts, a més de tinença d’armes, delictes contra la salut pública, falsificació de moneda i pertinença a organització criminal.

   

  Els autors anaven en un o dos cotxes de gamma alta i buscaven vehicles estacionats a l’interior dels quals s’hi poguessin observar equipatges a simple vista, tot i que també duien a terme accions agressives encara que les víctimes estiguessin dins del vehicle. En un dels fets van arribar a intimidar greument dos menors  aprofitant-se de la circumstància que el pare els havia  deixat sols momentàniament per dirigir-se a la caixa d’una benzinera. També van propiciar estrebades a turistes en àrees de servei, fins al punt d’arribar a arrossegar uns metres algunes dones.

   

  Un cop consumats els robatoris els lladres no dubtaven en fugir a velocitats superiors als 280 quilometres per hora i conduir temeràriament. En ocasions sortien de les àrees de servei en direcció contrària amb el perill que això suposava. En els casos en que una patrulla policial els detectava després d’haver perpetrat algun dels robatoris, intentaven escapolir-se’n per tots els mitjans. En ocasions van arribar a envestir els vehicles policials o van col·lidir amb d’altres conductors. 

   

  El grup es nodria constantment de nous vehicles, sempre d’alta gamma i de segona mà, que pagaven en efectiu amb els beneficis que obtenien dels robatoris i que posaven a nom de testaferros. Els policies van arribar a constatar que el seu parc mòbil estava integrat per una vintena de vehicles.

   

  Introduïts en el tràfic de drogues

   

  Un cop conclosa la investigació, els Mossos van detenir cinc persones al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, tres a Constantí i una a Badalona. El dispositiu va comptar amb la participació de dos-cents mossos d’esquadra de diferents serveis donat el grau de perillositat dels lladres, tots amb diversos antecedents policials. Els integrants del grup desarticulat havien aprofitat els seus vincles amb d’altres delinqüents per introduir-se en l’àmbit del tràfic de drogues.

   

  En el decurs de les entrades i registres es van localitzar sis plantacions de marihuana en els diferents domicilis i un total de 100 quilograms d’aquesta substància. També es va intervenir un arma curta detonadora i dos armes d’aire comprimit, tres vehicles, 23 telèfons mòbils, 110 grams de cocaïna, 140 grams d’heroïna, balances de pesatge i estris per embolcallar la substància estupefaent. Els policies van localitzar diversos objectes sostrets com ordinadors, tauletes electròniques, joies i moneda estrangera.

   

  Set dels detinguts han ingressat a presó i els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs. Dos dels membres de l’organització ja havien entrat a presó dies enrere per d’altres fets i han estat denunciats per alguns dels robatoris objecte de la investigació i per pertinença a organització criminal. Tot i que els investigadors donen l’organització per desarticulada no es descarten noves detencions.