Descens dels robatoris a empreses i establiments; fre als assalts a domicilis

  0
  31
  junta seguretat.jpg

  03/01/2017 – Tot i que la xifra de delictes augmenta en un 1%, les policies han aconseguit reduir la majoria de robatoris amb força i intimidació.

  Descens de la majoria de robatoris amb força i intimidació. Aquesta va ser una de les conclusions despreses a la Junta Local de Seguretat es va reunir per segon cop el 2016 i analitzà les xifres delinqüencials abans d'acabar l'any. La xifra de robatoris amb força a establiments ha baixat un 22,6%; les entrades a empreses, en un 41,4%, i altres tipus de robatoris amb força, en un 20,2%. Per contra, han augmentat els robatoris amb força en l’interior de vehicles en un 14,7%. Els percentatges de robatoris amb força en domicilis es mantenen sense variacions. La xifra global de dades delinqüencials ha incrementat en un 1,1%.

   

  Els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït en global un 3,9%, amb un descens en els robatoris en l’espai públic del 2,3%, i en establiments, del 23,1%. La xifra que ha pujat és la de robatoris per estrebada amb un augment del 4,4%. Els delictes contra l’ordre públic han baixat un 19,5%, mentre que els fets contra les persones han incrementat un 2,3%.

   

  El govern ha destacat la tasca policial preventiva de la Unitat de Seguretat Ciutadana i dels serveis de proximitat com a elements claus en el descens de les xifres relacionades amb els robatoris amb força. També ha subratllat els contactes i xerrades de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos de Badalona.

   

  Increment del control de consum de drogues a la via pública i del trànsit

   

  Els relatius al trànsit han pujat un 23,3%, motivat per l’augment dels controls de pas a vies urbanes i punts d’accés al municipi. El mateix ocorre amb els delictes contra la salut púbica, que han augmentat un 25% a causa de la seva detecció gràcies al patrullatge intensiu i específic en prevenció del consum i venda de substàncies estupefaents. Molt lligat a aquest fet, es troba l’increment de fins a un 42,1% de les denúncies administraves, la major part per consum i tinença de drogues.

   

  Les detencions han pujat un 0,2% i els incidents que són comunicats al 112 amb activació de patrulla policial també han crescut un 3,9%.