Desenes de persones i entitats de Badalona, compromeses amb la immersió lingüística

  0
  42
  som escola.JPG

  08/04/2014 – La plataforma Somescola es va presentar a Badalona el passat dijous en un acte en defensa del model educatiu català que va omplir la sala d’actes de l’IES Eugeni d’Ors, a Sant Roc.

  Somescola Badalona es va presentar el passat dijous en un acte en defensa del model educatiu català. La sala d’actes de l’IES Eugeni d’Ors, a Sant Roc, es va omplir de gom a gom amb desenes i desenes de persones de la comunitat educativa badalonina, del teixit associatiu i de la societat civil i política que defensen el model vigent d’escola.

   

  Durant la cerimònia van intervenir diferents referents de la comunitat educativa (alumnes, pares i mestres) i d’altres entitats locals. Entre d’altres, hi van participar el colomenc  Rodolfo del Hoyo, les mestres pioneres en la immersió Rosa Boixaderes i Estela Fernández, i Teresa Casals, una de les portaveus nacionals de Somescola.cat. Es va fer un repàs dels inicis de la immersió lingüística a la ciutat, impulsada per l’Escola Llibertat, i del laboriós procés que va suposar la implantació de l’actual model.

   

  L’acte va servir per visualitzar el suport i defensa de la comunitat educativa de Badalona del model d’immersió lingüística. Com es recorda des de la plataforma, que a nivell nacional agrupa 38 entitats cíviques i educatives per l’escola catalana, “la immersió lingüística és el resultat de les reivindicacions de moltes famílies que volien per als seus fills i filles l’oportunitat d’aprendre el català i de facilitar la seva integració en la comunitat”.

   

  Somescola.cat Badalona destaca la ciutat com a exemple de l’acollida de nouvinguts d’arreu del món, on es demostra que “la immersió lingüística és una eina d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social”. L’acte també va servir per denunciar “els atacs” que aquest model educatiu d’èxit ha rebut en els darrers temps “per part d’instàncies judicials i polítiques, com la pròpia LOMCE o Llei Wert”.