El govern presenta una reducció del nombre de delictes i faltes d’un 4,61% a Badalona

  0
  13
  delictes.JPG

  08/04/2014 – L’informe anual especifica que durant el 2013 es van cometre 7.352 delictes i 5.156 faltes, xifres que sumen un total de 12.508 fets penals.

  Govern local, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van presentar fa uns dies l’informe que recull les dades estadístiques del balanç delinqüencial a Badalona de l’any 2013. En conjunt, van posar de relleu que el nombre de delictes i faltes va disminuir un 4,61% respecte les dades de l’any anterior. L’informe especifica que durant el 2013 es van cometre 7.352 delictes i 5.156 faltes, xifres que sumen un total de 12.508 fets penals. Aquesta quantitat és un 4,61% inferior a la registrada l’any 2012, amb un total de 13.113 delictes i faltes.

   

  Cal destacar que els robatoris amb força van disminuir un 33,81% aquest passat 2013. Pel que fa als robatoris amb violència i/o intimidació, aquesta xifra va baixar un 18,44% en relació a les dades del 2012. Quant als furts, la quantitat registrada també va ser inferior en un 1,38% a la de l’any 2012.

  L’informe mostra que els robatoris amb força a l’interior de vehicles han augmentat un 2,08% i que les faltes de furt han pujat un 5,21%. L’apartat de faltes de danys també ha crescut un 7,48%.

   

  Pel que fa a les detencions, durant el 2013 es van registrar un total de 1.865, una xifra inferior en un 15,68% a la de l’any anterior.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha valorat positivament la consolidació de la tendència a la baixa dels fets delictius i ha destacat que “de cap de les maneres això suposa que es faci una avaluació conformista o que hi hagi cap mena de relaxació, ja que hi ha encara molta feina per fer i a determinats carrers de la ciutat encara hi ha veïns que ho passen malament per problemes d’inseguretat”. Garcia Albiol també ha destacat que la baixada dels delictes i faltes està relacionada, fonamentalment, amb la presència de més policia al carrer i amb la coordinació i col·laboració entre tots els cossos policials que tenen presència a la ciutat.

   

  El PSC posa en dubte les dades

   

  Després de l’anunci, el PSC va manifestar que tenia raó quan va denunciar que el govern amagava l’espectacular increment dels robatoris amb força i violència de l’any 2012.

   

  Els socialistes asseguren que “l’alcalde del PP ha presentat unes dades sobre la delinqüència tan extremadament cuinades que fan impossible establir la veracitat de les mateixes”. Expliquen que aquest any ha fet amb una taula completament diferent a la de l’any passat (el que impossibilita una comparació real), però que té la virtut de mostrar, diuen, el que l’any passat amagava i que el PSC ja va denunciar: “l’increment de més d’un 20% dels robatoris amb força i de l’augment també dels robatoris amb violència i/o intimidació”.

   

  “Els jocs de mans i el trilerisme amb les dades de que fa gal·la el PP d’Albiol, posa en dubte i impossibilita que es puguin prendre seriosament les dades presentades”, critica el PSC en un comunicat.

   

  Fonts municipals expliquen que les dades són recopilades i passades directament pels Mossos d’Esquadra.