Desenes de persones reten homenatge a Che Guevera

  0
  2013-10-08 21.06.29.jpg

  09/10/2013 – Aquest dimarts es va commemorar el 46è aniversari del seu assassinat. L'acte va tenir lloc a la plaça del Che, al barri de Sant Mori de Llefià.

  Ahir dimarts va fer exactament 46 anys de l’assassinat de l’argentí Che Guevara i per aquest motiu, desenes de persones van retre homenatge a la plaça del Che, ubicada al barri de Sant Mori de Llefià. L’acte de commemoració va iniciar amb la lectura dels parlaments d’algunes de les més de 30 entitats que formen la Comissió del Che de Badalona com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Can Ruti Diu Prou, Iaioflautas i Badalona Indignada, que van relacionar les seves lluites contra l’actual sistema polític i bancari amb les idees i lluites que va tenir en Che per la revolució cubana. Totes les entitats van animar al poble a no perdre la lluita i seguir treballant per un país millor com va fer l’argentí.

   

  Tot seguit, les germanes Altes Planás que formen el grup “Más vale tarde ke nunca” van oferir en directe la seva rumba revolucionària amb cançons d’esquerres i reivindicatives, que van donar pas a una projecció on va sortir Che Guvera. Finalment, l’acte va acabar amb una ofrena floral al seu monument.  

   

  Des dels anys 90, quan es va construir la plaça del Che, la seva comissió organitza un homenatge al voltant del 8 d’octubre, dia en que va ser assassinat l’argentí. La comissió destaca que “Badalona és una ciutat que des de els anys 60 molts treballadors i treballadores s’han organitzat i han reivindicat moltes millores pels barris, concretament a Llefià i La Salut”. Per això, “la relació entre el Che i Badalona és molt significativa, ja que el Che era una persona que ha lluitat per uns ideals de justícia social i Badalona ha lluitat per a que la justícia arribi a tota la seva població”.