Desmantellat un pis de Pomar que funcionava com a estanc clandestí amb tabac de contraban

  0
  54
  tabac.jpg

  19/07/2016 – S’han detingut dues persones i s’han intervingut 1600 paquets de tabac i prop d’11.000 euros en efectiu.

  Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un punt de venda de tabac de contraban que operava com si es tractés d’un estanc. La investigació es va iniciar el passat mes de maig quan els investigadors van tenir coneixement que en un pis del barri de Pomar s'estaria venent tabac de contraban.

   

  L'afluència del punt era molt elevada, i és que es van poder comptabilitzar més de 20 compradors en menys d’una hora. Els clients picaven la finestra del pis, una planta baixa, demanaven el que volien i pagaven a través de la finestra com si es tractés d'un autèntic estanc . A part de vendre tabac de diverses marques també subministraven altres productes com encenedors o paper de fumar.

   

  Del comisos realitzats durant la investigació a alguns dels compradors, els  agents van poder comprovar que es tractava de tabac de contraban atès que no portava cap mena de segell, ni precinte de l'Agència Tributària o de la Duanera.

   

  La policia va entrar a realitzar escorcolls a dos domicilis, on es trobava el punt de venda, i també del domicili dels implicats, tots dos al mateix barri. Es van intervenir prop de 1.600 paquets de tabac de contraban de diferents marques comercials d’un valor en el mercat d’uns 7.000 euros. El tabac es trobava col·locat just al costat de la finestra del menjador de l'habitatge, així com un taulell amb gran quantitat de monedes per poder donar el canvi als compradors, i també un llistat enganxat a la paret amb els preus de les diferents marques posades a la venda, una calculadora i un màquina per comprovar la falsedat dels bitllets.

   

  També es van intervenir prop d' 11.000 euros en efectiu, principalment en bitllets petits de 5, 10, 20 i 50 euros, i moltes monedes d'1 i 2 euros.

   

  Es van detenir els dos responsables del negoci il·legal, un home i la seva mare per un delicte de contraban. Els detinguts tenen, 43 i 69 anys respectivament, són de nacionalitat espanyola i veïns de Badalona. En el moment de l’entrada l’home, al qual ja li constaven un parell d’antecedents policials previs, va intentar fugir corrents saltant pels patis interiors però agents de l’operatiu el van poder interceptar i detenir.

   

  Els detinguts van passar a disposició judicial el passat dissabte 16 de juliol i el jutjat va decretar la seva llibertat amb càrrecs.