Detenen un badaloní que falsificava receptes per aconseguir medicaments amfetamínics

  0
  18
  Foto 1.jpg

  16/07/2014 – Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 30 de juny un home de 40 anys d’edat i veí de Badalona com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document mercantil.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 30 de juny un home de 40 anys d’edat i veí de Badalona com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document mercantil.  

   

  Els fets van tenir lloc a principis del mes de juny quan es va detectar l’aparició de receptes mèdiques falsificades en diferents farmàcies de la ciutat. Totes les receptes corresponien al mateix medicament ansiolític – amfetamínic,  d’un format similar, amb les dades d’un determinat metge i amb el format d’un mateix laboratori farmacèutic. 

   

  Des de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona es va iniciar una recerca on es va poder observar la coincidència d’aquests fets amb els que van ocórrer uns anys enrere, en un laboratori farmacèutic d’Hospitalet de Llobregat, el qual també va patir una sèrie de falsificacions de receptes. En aquest cas d’anys enrere es va poder identificar un home implicat. 

   

  La nova investigació es va focalitzar en aquesta mateixa persona i es va poder constatar que efectivament es tornava a tractar del mateix home que havia reincidit en la falsificació de receptes. L’home va ser reconegut pels treballadors de les farmàcies on es tenia constància que havia introduït alguna recepta falsa. Amb tots aquests indicis els agents van procedir a la seva detenció. 

   

  El detingut va reconèixer els fets i va al·legar que patia una greu addicció als medicaments ansiolítics – amfetamínics. Es va efectuar una entrada i escorcoll al seu domicili i es van poder intervenir alguna recepta ja falsificada, el disc dur de l’ordinador personal del detingut on tenia el model informàtic de les receptes, una llibreta amb anotacions d’algunes de les farmàcies en les quals ja havia aconseguit obtenir medicaments i d’altres en les que havia tingut problemes i no les havia pogut passar així com una gran quantitat (prop de 50) caixes de l’esmentat medicament. 

   

  El detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció Núm. 5 de Badalona en funcions de guàrdia, el qual va determinar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici corresponent.