Detingut per robar gossos de la gossera comarcal i vendre’ls per Internet

  0
  46
  exterior02_gran.jpg

  01/09/2014 – Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 20 d’agost un home de 33 anys, amb domicili a Badalona, com a presumpte autor d’un delicte de receptació i altres conductes afins i d’un delicte de robatori amb força a la gossera de Badalona.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 20 d’agost un home de 33 anys, amb domicili a Badalona, com a presumpte autor d’un delicte de receptació i altres conductes afins i d’un delicte de robatori amb força a la gossera de Badalona d’on l’home hauria sostret els animals que posteriorment venia per Internet. En el transcurs de la detenció, l’home va cometre un seguit d’il·lícits penals, motiu pel qual se li van imputar  també els delictes contra la seguretat viària per conducció temerària i conduir sense haver obtingut mai el permís de conducció, danys i resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

   

  A mitjans del mes de juny, la Unitat d’Investigació va rebre la denúncia per part del Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia (CCAAC) del Barcelonès, situat a Badalona, de la sostracció de diversos gossos. Al llarg de dos mesos es van continuar rebent denúncies de robatoris d’animals per part de la gossera, però, en pocs dies, pràcticament la totalitat dels gossos es van recuperar a les immediacions en perfecte estat.

   

  A finals de juliol un ciutadà entès i vinculat a associacions de gossos va veure en una xarxa social la imatge d’un gos que la gossera de Badalona havia publicat com a sostret uns dies enrere. Paral·lelament, un veí d’aquest ciutadà, que feia pocs dies havia comprat un gos per internet, va anar a casa seva per tal que fes una revisió al seu gos, ja que li semblava  que podia patir alguna malaltia. L’home va identificar l’animal com el que constava sostret i va contactar amb la gossera de Badalona, que ràpidament van posar els fets en coneixement de la policia. A partir d’aquí, els investigadors van muntar un dispositiu policial per tal de localitzar-lo.

   

  Un cop localitzat, un mosso vestit de paisà es va identificar com a policia i li va demanar que baixés del seu vehicle, però aquest immediatament va fugir del lloc dels fets, va saltar-se tots els passos de vianants i els semàfors en vermell i gairebé impactà amb una motocicleta, a més de circular en contra direcció. La policia li va barrar el pas i el fugitiu no va dubtar en impactar contra el cotxe, causant-li danys importants. Finalment, l’home i un menor que l’acompanyava van abandonar el vehicle i van fugir corrents del lloc, però poc temps després va ser detingut.

   

  El presumpte autor dels fets pertany a un clan familiar que es dedica a vendre per Internet tot tipus de productes d’origen il·lícit, en la majoria dels casos. La investigació es manté oberta. El detingut, que tenia cinc antecedents per altres fets, va passar a disposició judicial i va ser decretada la seva llibertat amb càrrecs.