Detingut un individu per entrar a robar en diversos domicilis amb fil de llana

  0
  89

  13/01/2014 – Va cometre fins a set robatoris en el barri del Progrés amb aquest mètode, que no deixa cap rastre del forçament dels panys.

  Els Mossos d’Esquadra han resolt set casos de robatoris a interior de domicilis a la ciutat de Badalona. La investigació ha culminat amb la detenció d’un home de 36 anys d’edat, veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de tots els robatoris.

   

  La policia va encetar l’operatiu després de registrar, en una determinada zona del barri del Progrés, i amb un interval de temps molt curt, diversos robatoris la segona quinzena del mes de novembre i primers dies del mes de desembre. El modus operandi sempre era el mateix i no quedava cap rastre del forçament del pany dels pisos. Els lladres feien servir un fil de llana per tal de manipular el pany de les portes i obrir-les sense que es pogués detectar cap signe  extern d’intrusió. Aquesta tècnica facilita molt la tasca donat que els lladres no han de portar cap eina a sobre que aixequi sospites entre els veïns, només el fil de llana i un rossinyol o ferro prim per tal d’obrir les portes.

   

  La Guàrdia Urbana va realitzar una primera detenció cabdal per a les investigacions dels Mossos. Les tasques posteriors van permetre determinar que tots els robatoris investigats havien estat comesos pel mateix lladre, motiu pel qual es va donar d’alta una ordre de detenció .

   

  Finalment, va ser localitzat, detingut i relacionat amb set casos. El detingut acumulava diversos antecedents per robatoris similars i, fins i tot, havia complert dues condemnes a centres penitenciaris.

   

  El detingut va passar a disposició judicial i va ser decretat el seu ingrés a presó.