Dissabte de resurrecció de la Penya a cop de triples (92-75)

0
    32
    David Grau / CJB

El Joventut va posar punt final a dues derrotes de forma consecutiva a la Lliga Endesa amb un gran triomf davant l’Urbas Fuenlabrada. Una autèntica exhibició verd-i-negre al segon quart des de la línia de 6,75 amb 35 punts en 10 minuts va trencar el partit a l’Olímpic (92-75).

La lesió al turmell de Vladimir Brodziansky va ser la pitjor notícia en una jornada en què Ferran Bassas tornava a defensar la samarreta de la Penya dos mesos després de la seva lesió.

El partit a l’Olímpic va començar amb massa pèrdues a cada bàndol, però més encert visitant durant els primers dos minuts (0-5). El binomi Ribas – Tomic i Derek Willis van trencar aquest petit parcial de l’Urbas Fuenlabrada (4-5) i la Penya va començar a agafar més ritme (11-15).

La bona defensa interior del conjunt de Raventós obligava el Joventut a intentar liderar el marcador a partir del tir exterior, però els intents de Ribas i Vives no escurçaven la diferència. Amb Brandon Paul i Brodziansky a pista, el marcador es va ajustar i començava un nou partit al Palau d’Esports (21-22).

I així ho confirmaven Birgander amb una cistella i el capità Ventura amb un 2+1 que capgirava el marcador per primera vegada en tot el partit (26-22).

Amb Brandon Paul liderant un autèntic concurs de triples, el Joventut va mantenir el lideratge al marcador fins al temps de descans, amb una diferència sempre superior als dos dígits (50-40). Enorme segon quart verd-i-negre amb 35 punts del conjunt de Carles Duran, però amb la lesió al turmell de Vladimir Brodziansky com a notícia negativa (56-40).

La represa a l’Olímpic va ser un mirall de l’inici de partit. Parcial 0-5 del Fuenlabrada (56-45) i els madrilenys que s’apropaven mínimament al marcador. Però l’olfacte verd-i-negre reapareixia amb força i Derek Willis i Pau Ribas recuperaven la distància (64-48). Diferència de 16 punts que apropava el Joventut a la victòria.

Emegano amb 10 punts i dos triples escurçava la diferència per al Fuenlabrada, però el Joventut responia amb un bon encert exterior i el lideratge de Derek Willis, amb 18 punts en 19 minuts a pista (74-61).

Al darrer quart, la Penya va reforçar la seva defensa amb una enorme feinada de Tomic i l’encert de Guillem Vives que va acabar de trencar el partit i es superava una nova diferència màxima, superior als 20 punts (88-65).

Enorme triomf d’un Joventut que torna a guanyar un partit després de dues desfetes i dormirà entre les quatre primeres posicions (92-75). Derek Willis va ser el màxim anotador badaloní del paritt amb 18 punts.