Distància sideral (66-84)

0
    34
    07/01/2018 – Nova derrota del Divina Joventut a mans d’un Madrid que s’ha passejat per l’Olímpic. Els de Pablo Laso, líders de l’ACB, n’han fet prou amb un primer quart abassegador (6-26)  per doblegar la resistència d’una Penya tocada anímicament per les últimes derrotes i que a hores d’ara sembla haver perdut perillosament la confiança, atenallada per la pressió. Els blancs no han hagut ni de recórrer a la seva estrella, Luka Doncic, que ha sortit al parquet quan el partit ja estava trencat al segon quart i que només ha jugat 13 minuts.
    Les xifres dels primers deu minuts són de les que fan mal. La Penya ha sortit amb por i intimidada per Tavares, ho ha fiat tot al llançament exterior. Ha tingut tirs clars, però els ha fallat i l'equip s'ha desmuntat (3/19 tirs de camp, amb 0/7 triples). Per contra, els de Laso eren l’altra cara de la moneda, anotant gairebé tot el que els arribava a les mans (73% en tirs de camp, inclosos 4/6 triples). El -6 de valoració global dels verd-i-negres ho diu tot d'un equip sense confiança, tocat encara pel cop rebut contra l'Estudiantes. És cert que el Madrid multiplica en plantilla i pressupost a la Penya, però la imatge de desconcert dels de Diego Ocampo en aquests minuts ha estat preocupant, sobretot pensant en un futur immediat on els errors comencen a estar prohibits per la difícil situació a la classificació.
    Només en el segon quart, quan els blancs han abaixat una mica les revolucions, s’ha vist una certa millora, i després d’arribar a perdre de 22 (6-28) els verd-i-negres han aturat momentàniament la sagnia, més intensos al darrere i amb uns bons minuts de Wayns en atac (26-39).  Només començar la represa el base nord-americà (autor de 22 punts), amb dos triples, ha dut un bri d’esperança acostant la Penya a només 8 punts en dues ocasions, 33-41 i 36-44, però la realitat és tossuda i la resposta dels blancs ha estat contundent. Parcial de 2-16, amb Santi Yusta (inesperat màxim anotador blanc amb 18 punts), Tavares i Campazzo de protagonistes, i partit trencat de nou (38-60) a favor d’un Madrid que ara mateix transita a anys llum de la Penya.
    La nota positiva, les graderies plenes d’un Olímpic que ha registrat la millor entrada del curs (8.597 espectadors) i que almenys ha permès fer un bon calaix al club verd-i-negre. Toca, però, reaccionar i veure si hi ha algun moviment al mercat (l'arribada d'algun reforç interior ara mateix sembla imprescindible). La visita a la pista del Bilbao en la pròxima jornada ja serà una autèntica final.