El 26 d’abril es celebrarà la 1a Cursa de la Dona de Badalona

  0
  Cursa Dona.jpg

  01/04/2015 – La cursa es desenvoluparà en un circuit familiar, urbà i planer de 5 quilòmetres, amb sortida i arribada al passeig Marítim. A més, té un vessant solidari, ja que part de la recaptació es destinarà a la lluita contra el càncer de mama.

  La primera edició de la Cursa de la Dona de Badalona, que organitza Titània Club amb la col·laboració de l'Ajuntament i de grups i vocalies de la ciutat, tindrà lloc el diumenge 26 d'abril a les 10 del matí.

   

  La cursa es desenvoluparà en un circuit familiar, urbà i planer de 5 quilòmetres, amb sortida i arribada al passeig Marítim. Es tracta d'una cursa solidària a favor de la lluita contra el càncer de mama, que vol conscienciar a les dones de la importància que comporta la revisió i prevenció d'aquesta malaltia.

   

  Les inscripcions per córrer la cursa s'obriran aquest dimecres, 1 d'abril, a Titània Club, a la web cursadonabdn.cat i també a través del Badiu Jove. Per a participar-hi caldrà pagar una inscripció de 7 euros, un dels quals es destinarà a les entitats de la ciutat que treballen amb pacients amb càncer i els seus familiars. Les entitats que es beneficiaran dels diners recaptats són el Grup de Dones Jade (Dones Afectades pel Càncer de Mama) i Picam (Associació, Prevenció i Informació Càncer Molins).

   

  Prèviament a la cursa, la setmana del 20 al 24 d'abril es faran diverses activitats paral·leles, que estan orientades en temes relacionats amb la salut, l'estètica i la moda. Per exemple, hi haurà una xerrada de conscienciació sobre les dones i el càncer de pit, així com un taller saludable per a dones que tindrà com a objectiu donar consells a les dones per aconseguir una vida activa i sana. El calendari exacte de les activitats es donarà a conèixer properament a la pàgina web de la cursa.

   

  Des d'aquest 1 d'abril es faran entrenaments per a les persones que ho desitgin en horaris de matí i tarda. Aquesta informació també està disponible a la web.

   

  Per altra banda, el mateix dia de la cursa hi haurà un 'village' a la zona de la sortida i arribada on es faran tallers, jocs lúdics infantils i dues desfilades de moda un cop hagi acabat la cursa. Hi haurà també activitats, no només pels corredors sinó també pels acompanyants i les seves famílies, com per exemple una classe oberta de zumba, tallers de maquillatge i animació musical, entre d'altres.

   

  "El caràcter solidari d'aquesta cursa que demostra que Badalona està implicada tant en l'esport com en la investigació i la lluita contra el càncer", ha destacat el regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández. "La 1a Cursa de la Dona serà una festa esportiva, però sobretot serà una festa social on s'espera que hi participin famílies senceres i que ajudi a conscienciar tothom sobre la importància de la prevenció pel que fa el càncer, ha afegit.