El Badalona defensa amb ungles i dents un punt a Andorra (1-1)

0
    36
    CF Badalona

El Badalona esgarrapa un punt davant l’Andorra en un partit amb clar domini tricolor i en què els escapulats es van avançar al primer temps. La sòlida defensa badalonina va evitar que els locals s’emportessin els tres punts.

El matx al Prada de Moles va arrencar amb un guió de partit semblant al de la jornada anterior davant el Barça B. El Badalona va engegar els motors escapulats amb força i criteri en el domini de la pilota. Amb Musa per banda esquerra, els de Manolo González – qui no va poder dirigir el partit des de la banqueta per sanció – van intentar apropar-se amb perill a la porteria defensada Ratti sota pals.

Aquesta explosivitat inicial escapulada la va equilibrar ràpidament el conjunt de Nacho Castro, construint les jugades amb més calma que els badalonins però sense generar gens de perill ofensiu durant el primer quart d’hora de partit. La primera gran acció d’atac del Badalona la va desaprofitar Musa Bandeh. La recuperació de l’extrem badaloní no va tenir la millor determinació i una clara oportunitat per avançar-se al marcador va quedar en un no res.

Arran d’aquesta oportunitat, el domini de la pilota va començar a imperar a favor dels locals, davant un Badalona molt bé ubicat a la gespa. Carlos Martínez va aconseguir trencar l’entramat escapulat  però Dorronsoro – el millor durant el primer temps – va evitar l’1 a 0. Però quan més a prop semblava la primera diana dels tricolors, Robert Simón va aprofitar una cessió defensiva a Ratti per ficar la punta de la bota i sorprendre amb el primer gol del Badalona. Un avantatge mínim que no va alterar gens ni mica el guió dels minuts anterior.s

L’Andorra va augmentar la seva intensitat en atac i Dorronsoro va tornar a aparèixer per evitar novament el primer gol de Carlos Martínez. Primer en un intent de vaselina i posteriorment en un xut creuat ajustat al pal. La millor notícia escapulada al descans era mantenir l’avantatge al marcador.

Amb una sensació tèrmica d’un grau de temperatura va començar el segon temps, amb menys intensitat que el primer temps i més equilibrat que la darrera mitja hora dels 45 minuts inicials. Aquest guió anivellat de partit va voler que la primera oportunitat a porteria fos escapulada. Gran acció individual de Robert Simón per banda dreta i fuetada de Musa Bandeh directa al travesser. La primera gran acció a porta dels badalonins, després del gol de Robert al primer temps.

Amb la defensa més avançada al segon temps, el Badalona va aconseguir aturar les oportunitats tricolors a l’espai del primer temps i Dorronsoro no va tenir tanta feina sota pals. Les pilotes penjades van ser les aproximacions que més podien fer la guitza els escapulats i en una d’aquestes va arribar l’empat, amb un servei de cantonada com a conseqüència i que va aprofitar Víctor Casadesús al segon pal.

L’equilibri al marcador no va ser suficient per al conjunt del Principat i van seguir buscant la remuntada amb insistència, davant un Badalona que defensava l’empat i que finalment va aconseguir mantenir-ho amb el xiulet final. Bon punt a domicili si tenim en compte el domini i les ocasions del rival.