La Penya comença la segona fase d’Eurocup amb victòria (86-95)

0
    31
    Unicaja Málaga

EL Joventut va reiniciar la seva participació a l’Eurocup amb el primer partit de la segona fase i una enorme victòria al Martin Carpena contra l’Unicaja. Els badalonins van haver de reaccionar al tercer quart (-12) per sumar el triomf.

El partit va arrencar amb la manca de contundència en defensa dels darrers partits, els deures pendents no resolts que s’han de solucionar urgentment. Durant el primer quart, l’Unicaja va aprofitar aquesta falta d’agressivitat però Tomic (10 punts) mantenia el marcador anivellat (18-18). Tot i això, dos triples dels andalusos va suposar la primera escletxa, abans de finalitzar el quart inicial (24-18).

Afortunadament, la reacció badalonina en atac va arribar a temps i després de tres intents sense encistellar cap triple, Brodziansky i Ventura van millorar la moral de l’equip i la Penya va tornar a anivellar el matx (34-33). Amb el marcador sempre a remolc i sense poder aturar els atacs locals, la diferència en l’encert exterior i el rebot (15/11) va ser la diferència que va mantenir els de Duran per darrera al marcador abans del descans (49-43).

El retorn a pista no va tenir cap reacció badalonina inicial i la sangria de punts va obligar Carles Duran a aturar el partit amb només un minut al parquet i després d’una màxima de 10 punts (53-43) que semblava definitiva. El canvi de mentalitat verd-i-negra va tenir una petita reacció amb un 0-6 que podia apropar la Penya al marcador (53-49) però la resposta local semblava impossible d’anivellar (63-51). Al tram final del tercer període un 0-10 verd-i-negra va deixar el partit obert al darrer període (68-66).

Aquest ‘in crescendo’ verd-i-negra, amb Neno al capdavant, encara va millorar els registres al quart final i la Penya va anar a més, sumant una escletxa de set punts impossible d’imaginar un quart enrere (72-79). Tot i això, l’Unicaja no es va ensonrrar i va reduir la diferència però Brodziansky i Bassas van acabar de sentenciar el matx (86-95). Increíble reacció badalonina als darrers quinze minuts i primera victòria a Europa de l’any.