El Badalonès guanya en un final ajustat (67-63)

0
    33

23/09/2014 – Els Dimonis tiren endavant un partit complicat contra el Bàsquet Pia a la Plana i s’asseguren el primer triomf de la temporada.

L’AE Badalonès no va viure un inici de lliga gens fàcil. El Pia Sabadell va treballar força bé durant els 40 minuts de partit i va conservar opcions de triomf fins al darrer quart.

El primer parcial tindria un protagonista clar per part dels Dimonis: Ferran Seriol. El jugador badaloní anotava 10 punts, erigint-se en el líder del Badalonès durant els primers compassos del partit.

Per part del Pia Sabadell, el canell de Gabanach compensava l’encert de Seriol, ajudat també pels rebots en atac agafat pels pivots visitants. D’aquesta manera, els Dimonis tancaven el primer quart amb tres punts de renda (24-21).

Si a l’inici el matx va estar marcat per l’encert, al segon parcial el context del matx va canviar totalment. Les defenses van tancar-se i la cistella es va fer petita. Només les accions individuals d’Oña ajudaven al Badalonès a seguir per davant. Tot seguit, un triple sobre la botzina de Rafa Morales portava als de Xavi Grau a mantenir una renda de tres punts al descans (34-31).

A la represa, la bona sortida de la connexió formada per Suñé i Lorente va dur al Badalonès a posar-se 12 punts per sobre, amb el Pia Sabadell patint per anotar. Només Pere Tres, des de l’exterior, mantenia el ritme ofensiu per part visitant.

De tenir el duel quasi guanyat, els badalonins es passarien quasi cinc minuts sense anotar al darrer quart. Llavors, dues tècniques xiulades a Verdú i Màlaga permetien la remuntada vallesana. A quatre per la conclusió, el Pia Sabadell es situava un punt per sobre (57-58).

Calia canviar el guió del partit i Xavi Grau va ordenar una defensa zonal que va tenir l’afecte esperat. Això, acompanyat de dos triples de Suñé i de Giménez, trencaven la dinàmica negativa del Badalonès. Els Dimonis, tot i errar diversos tirs lliures importants al final, segellaven el triomf (67-63).

José Luis Lorente seria el màxim anotador local, amb 14 punts, 6 rebots i 15 de valoració, seguit per Ferran Seriol, amb 12 punts, 6 rebots i 13 de valoració. La pròxima setmana l’AE Badalonès visitarà la pista del Sant Pere de Terrassa (dissabte a les 17:30h).

Per altra bada, al grup III de Segona Catalana, la Cultural va encetar la temporada amb una derrota contra el sènior B de Lluïsos (59-55). Els graciencs van fer valdre el factor pista per imposar-se als badalonins. La Cultural debutarà a casa el pròxim dissabte contra el Mollet B (18:30h).