L’exalcaldessa Maite Arqué demana a Albiol que no posi traves a la consulta del 9N

  0
  49
  IMG_6945.JPG

  24/09/2014 – L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va rebre ahir una comitiva de representants del Pacte Local pel Dret a Decidir encapçalada per la seva presidenta, l’exalcaldessa Maite Arqué.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va rebre ahir una comitiva de representants del Pacte Local pel Dret a Decidir encapçalada per la seva presidenta, l’exalcaldessa Maite Arqué. El moviment que està impulsant i recolzant a Badalona la consulta del proper 9N, que compta amb centenars i centenars de seguidors i desenes d’entitats de la ciutat, va demanar al batlle badaloní que “no posi traves” a l’hora de celebrar la consulta el proper novembre.

   

  “Hem demanat dues coses al cap del govern local: respecte per la nostra postura quant al dret a decidir i neutralitat institucional per part de l’Ajuntament, perquè s’ha de tenir en compte la gran diversitat d’opinions que hi ha a Badalona”, va explicar Arqué. “Hi ha milers de persones a la ciutat treballant perquè es pugui votar el proper novembre i el Consistori no pot restar indiferent davant d’aquesta reclamació. Si l’alcalde creu que no hem de votar, volem que almenys no posi traves, i així ho hem acordat”, va subratllar també el president d’Òmnium Badalona, Jordi Ballesteros. “Ens agradaria que el govern, fins i tot, fes un pas més enllà i, per exemple, aprovés la moció que diferents grups municipals presentaran al Ple. Això afegiria Badalona a la normalitat dels prop de 600 municipis catalans que recolzen el dret a decidir”, va expressar el representant de l’associació cultural.

   

  L’alcalde Garcia Albiol, per la seva part, va assegurar que, tot i no “compartir políticament les inquietuds” del Pacte Local, es compromet a mantenir “una actitud equitativa i responsable”, igual que intenta fer en totes les seves determinacions com a representant polític, va dir. El batlle va remarcar, això sí, que el seu compromís s’emmarca dins les seves “obligacions legals com a alcalde”, i que el seu comportament seguirà, el dia 9 de novembre, la mateixa línia “que la resta de dies de l’any”.