Un centenar de persones es lliguen de mans contra l’explotació sexual i el tràfic de persones

    0
    110
    Foto 23-9-14 18 21 23.jpg

    24/09/2014 – Coinidint amb el Dia Internacional, la Federació de Dones de Badalona realitza na cadena humana al pont del Petroli i una marxa pel passeig Marítim i el carrer de Mar fins arribar a la plaça de la Vila, on es va llegir el manifest.

    Aquest dimarts 23 de setembre, un centenar de persones es van sumar a la cadena humana per commemorar el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, organitzada per la Federació de Dones de Badalona, que ha valorat l’acte positivament malgrat l’amenaça de pluja.

     

    Sota el lema “Que el nostre cos no sigui el negoci de ningú”, la cadena humana va iniciar envoltant tot el pont de Petroli amb les mans lligades. Poc després, les dones assistents van recórrer el passeig Marítim i el carrer de Mar fins arribar a la plaça de la Vila, on un altre cop es va formar una cadena humana i diferents representants de les 23 vocalies de dones de la federació que eren presents van llegir el manifest d’enguany.

     

    Un manifest centrat en “la tracta de persones és una violació al dret a la vida, a la salut, a la integritat física i psíquica, a no ser discriminades i ataca a la llibertat de milions de dones i nenes de tot el món per sotmetre-les a l’explotació sexual o a treballs forçats”. També, “l’explotació sexual ha esdevingut a la tercera industria criminal del món, l’Unicef estima que cada any més d’1.200.000 nens i nenes menors de 18 anys són víctimes de la tracta amb finalitat sexual”. La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, va finalitzar aquest acte adreçant-se a totes les dones, “espero que aquesta veu mai tingui que ser necessària en els propers anys”.

     

    Per altra banda, el missatge que vol transmetre la Federació de Dones de Badalona amb la cadena humana és “acabar l’esclavitud del segle XXI perquè moltes dones estan patint aquesta situació sense conèixer la causa, llavors que totes aquestes dones sàpiguen que les tenim molt a prop de nosaltres, que no sabem la situació en que es troben però que la societat ha de saber-ho”, segons la seva responsable Rocío Mateos.