El Badalonès guanya la seva primera Copa Badalona

0
    37

14/9/2015.- Van anar sempre per davant al marcador amb avantatges de fins a 18 punts i van mantenir la calma quan el Sant Josep es va acostar a un a l’últim quart.

La primera part va estar marcada per l’encert del Badalonès, sobretot en triples. A més de l’encert, un ritme ràpid i una bona circulació de pilota els van donar una avantatge de 16 punts, 35-19, a 5 minuts del descans.

Davant l’encert del rival, el Sant Josep ho va intentar amb el joc interior i buscant la superioritat sota cistella. Van reduir la diferència, baixant dels 10 punts, 38-29, però una nova estirada del Badalonès va deixar el marcador al descans, 46-35.

A la represa, la diferència va arribar als 18 punts, 61-43. I cada intent del Sant Josep per acostar-se al marcador tenia la rèplica a l’altre cistella. Al tercer quart, 64-50.

L’emoció va arribar al parcial definitiu. El Sant Josep va tornar a baixar dels 10 punts gràcies a la defensa en zona, 66-57.

Però va ser Xavi González el que va agafar la responsabilitat i es va posar l’equip a l'esquena. Amb un parell de triples i un parell de 2+1 va deixar els groc i liles a un punt, 70-69, a 3 minuts del final.

El Badalonès semblava tocat i sense l’encert dels tres primers quarts. Però va saber gestionar la situació i el desencert del Sant Josep va fer impossible completar la remuntada.

A 2 minuts del final i amb 75-73 al marcador, una antiesportiva al Sant Josep va fer que el Badalonès en tingués prou amb mantenir la diferència des dels tirs lliures, fins el 81-74 final.

El segon entrenador del Badalonès, Xavi Riera, explicava que “hem fet un treball molt bo durant tot el partit i ens mereixíem guanyar”.

“Sabíem que la reacció arribaria perquè tenen jugadors de molta qualitat i la zona durant tota la segona part ens ha fet mal. Tot i així hem mantingut el cap fred, hem canviat un parell de detalls ofensius i hem pogut treure el partit”.

“Ens fa molt il.lusió guanyar la Copa Badalona. És un torneig important de pretemporada i amb el camp a rebentar”.

El Badalonès ha guanyat a dos equips de Copa Catalunya, Minguella a les semifinals i Sant Josep a la final. “Som un equip de Primera Catalana però tenim molta gent que ha jugat molts anys en categories superiors, i això ens dóna un saber estar i una experiència que ens permet competir amb equips de categoria superior”.