El Badalonès no pot amb tots els obstacles (82 a 72)

0
    33

18/03/2014
    Els Dimonis guanyaven de 18 a La Bisbal a falta de 9 minuts, però es van veure superats per l'encert dels visitants, l'ambient i les decisions arbitrals

El Badalonès va perdre el liderat del grup 3 de la 1a Catalana en caure a la pista de La Bisbal per 82 a 72.
    Els Dimonis van dominar el matx amb comoditat durant 3 quarts, però en l'últim, ho van tenir tot en contra. Van entrar en bonus molt ràpid, van ser castigats amb tècniques, van estar desencertats i van mantenir una zona que va permetre la remuntada visitant.
    De fet, després d'un 0 a 4 inicial en aquest darrer període que posava als badalonins 18 amunt, només van llançar a cistella 5 cops en 9 minuts en el que van rebre un 35 a 7.

El partit havia començat molt igualat amb intercanvi de cistelles als dos costats del camp. A l'equador del període, 2 triples de Fontrodona donaven un avantatge als visitants (8 a 16), que els locals van retallar després d'una tècnica a Pulido (16 a 18).

Al 2n període, les defenses alternatives de La Bisbal van donar molts problemes al Badalonès, i 2 triples de Mitjà acabaven de culminar el parcial (30 a 27). La resposta però va ser imminent, i amb una defensa en zona al final del quart, els Dimonis van aconseguir etzibar un 1 a 13 que els tornava a donar un coixí abans del descans (31 a 40).

Al 3r quart, els gironins van intentar posar una marxa més, però 16 punts de Morales en el període, amb 4 triples gairebé seguits, van evitar la reacció local i aplanaven el camí dels vermells (47 a 61 min30). El 0 a 4 inicial del període donava la màxima al Badalonès (47 a 65), però a partir d'aquest moment tot va canviar.

Els àrbitres van considerar, davant la sorpresa de tots els presents, que Màlaga estava intentant tapar la visió del defensor amb el braç, i li van xiular una tècnica que va fer perdre els papers als Dimonis. La Bisbal ho va aprofitar, i jugant amb 5 petits pressionant tota la pista, va dur el ritme del partit o va mantenir viu el somni de la remuntada amb 2 triples de Miralles (57 a 66)

Després d'un temps mort obligat, Xavi Grau va ordenar de nou la defensa zonal que tant bé havia anat al 2n període, però 2 triples més dels gironins igualaven el matx (67 a 69). A les següents accions del Badalonès, els àrbitres van xiular unes passes molt protestades d'Usatorre i Màlaga mentre que Miralles, amb un nou triple, posava per davant a La Bisbal. Empesos pel seu públic, els locals van seguir cap amunt i amb l'encert des del tir lliure, van ampliar la diferència aprofitant 2 tècniques més a la banqueta rival.

Amb aquest triomf, el Badalonès es queda 3r empatat amb el Círcol, el proper rival aquest dissabte a les 19h a La Plana.