El Badalonès s’estrena amb patiment a la 1a catalana (86-89)

0
    38
    8.JPG

15/09/2013
    Els dimonis van remuntar 13 punts a la segona part i es van endur el derbi contra el Neus a la pròrroga

El Badalonès va aconseguir el primer triomf a la 1a catalana en vèncer al Bàsquet Neus per 86 a 89 a la pròrroga.
    Els homes de Xavi Grau van anar molts minuts per darrere, però mai li van perdre la cara al partit, i van forçar el temps extra, que amb accions de Tubert i Usatorre -els millors- va acabar decantant-se pel bàndol badaloní.

Després d'un primer quart igualat, en que la parella esmentada contestava l'encert de Ciudad i Gutiérrez (22 a 23), l'entrada de l'exbase parroquial, David Santin, va canviar el ritme del partit a favor dels interessos del Neus (48 a 35).

A la represa, Ciudad posava la màxima (53 a 38), però des d'una defensa més correcta i amb les accions d'Usatorre al davant, els Dimonis van reduir la barrera dels 10 (54 a 49) per acabar el quart només 7 avall després de 5 punts seguits de Jimeno (63 a 56).

L'intercanvi de cistelles inicial mantenia l'avantatge dels colomencs, però 5 punts seguits de Tubert, i una penetració de Fontrodona ajustaven el marcador perquè Arqué avancés els Dimonis a falta de 2:30 (70 a 72).

5 punts seguits de Ciudad a l'últim minuts van evitar el triomf del Badalonès, que va tenir en un últim llançament d'Usatorre, la possibilitat d'evitar el temps extra.

A la pròrroga però, el Badalonès va ser millor. Un triple de Jimeno i dos tirs lliures d'Arqué donaven una màxima de 6 punts (79 a 85), que només l'encert a la desesperada de Ciudad retallava (84 a 85).
    A les dues últimes jugades, el Neus va evitar cometre falta intentant robar la pilota, i el Badalonès va poder conservar l'avantatge per aconseguir l'estrena a la categoria.