28
    7.JPG

15/09/2013
    El júnior verd-i-negre es va estrenar a la lliga etzibant una tova al Barça amb un joc ràpid i atractiu als dos costats de la pista

El júnior de la Penya va esclafar al del Barça en el primer partit de lliga a la categoria júnior preferent.
    Tot i que només continuen 3 jugadors de l'equip que l'any passat es va proclamar campió d'Espanya i d'Europa, la filosofia de joc s'ha mantingut i el júnior verd-i-negre torna a ser un ferm candidat a guanyar-ho tot.

Ahir la fórmula va tornar a ser la mateixa que la de tots els equips de base: rotació llarga per fer una defensa pressionant a tota pista, i amb moltes ajudes per dur la iniciativa sobre l'atac rival.
    Si a aquest guió se li afegeix un alt percentatge d'encert, la tova al gran rival és considerable.

D'aquesta manera els blaugranes, que no comptaven amb Hakanson ni Marc Garcia, només van poder aguantar la primera part (50 a 40).

Ja de sortida (8 a 2 en un minut i mig) la Penya va posar les bases del partit.

L'activiat en defensa permetia córrer amb facilitat al contraatac, i en el joc estàtic, la qualitat dels exteriors facilitava la feinafinalitzadora als interiors.
    El Barça va reduir la diferència amb l'encert de Peno i Camí (19 a 15) però la segona unitat verd-i-negre va funcionar a la perfecció (34 a 23).

Només quan els d'Àlex Garcia desaprofitaven les seves opcions en el contraatac, i els blaugranes podien travar el joc, hi havia partit (38 a 33), però tot i així, també amb accions aïllades la Penya era capaç de respondre al Barça (50 a 40).

A la represa, l'inici esbojarrat va afavorir a la Penya, que ràpidament va trencar el partit.
    Els bons minuts de la parella interior Bauzà-Nikolic als dos costats del camp van ser definitiu per agafar els 20 de diferència en un tres i no res (67 a 47 min 25).

El Barça estava noquejat, i la Penya va aprofitar per arribar als 26 d'avantatge abans d'acabar el quart (74 a 48).
    Amb un joc fàcil, aïllant els jugadors per jugar situacions de 2 contra 2, la Penya aprofitava la feblesa defensiva dels visitants.
    Així, sense reduir en cap moment la intensitat, la diferència va arribar a ser de 30 (89 a 59) i es va establir en els 28 finals.