El Badalonès suma a Figueres tot i el recital de Macau (73 a 84)

0
    31
    2.JPG

04/03/2013
    Els Dimonis van decidir el partit als últims 2 minuts després d'una exhibició de l'escorta del Figueres

El Badalonès va recuperar el liderat de la 1a Catalana el guanyar a la pista del Figueres, el cuer de la competició que només ha guanyat un partit, per 73 a 84
    Tot i que el resultat podria fer pensar que la victòria va ser fàcil, els Dimonis van haver de suar de valent i no van poder certificar el triomf fins els dos últims minuts.
    Un extraordinari Marc Macau, autor de 32 punts i generador de tot el joc figuerenc, va ser un autèntic malson pels de Xavi Grau.

El partit semblava començar de cara pel Badalonès, que sumava amb jugades de bloc i continuació, i obrira un forat amb un triple de Fontrodona (4 a 11 min 5). Els locals però, van millorar defensivament i Macau va iniciar la seva exhibició amb 6 punts seguits que igualaven el matx (16 a 17 min 10).

Al 2n quart, el Figueres va apostar per defenses alternatives que van generar dubtes a l'atac del Badalonès. A l'encert de Macau se li va afegir la bona feina de Pascua (26 a 23). Un 0 a 9 capitanejat per Màlaga va obligar a aturar el matx, i de nou amb Macau com a cap d'operacions, els de Vilagran van posar-se per davant (33 a 32).

A la represa es va mantenir la dinàmica. Pascua era la millor ajuda anotador del figueres i per part dels dimonis només Màlaga responia. Llavors Pascua va rebre dues tècniques que van anar seguda d'una altre tècnica per protestar a la banqueta. El Badalonès ho va aprofitar per capgirar el marcador (40 a 45) i amb 2 minuts d'inspiració d'Usatorre, va ampliar el rèdit fins el 42 a 52. Quan semblava que el matx estava trencat, el Badalonès es va bloquejar en atac i el Figueres va tornar a posar-se a 2 punts per tancar el període 54 a 58.

A l'inici de l'últim quart Macau agafava la responsabilitat pel Figueres i anotava 10 punts seguits (64 a 65 min 36). Una falta assenyalada als locals provocava una nova tècnica a la banqueta i la conseqüent desqualificació de l'entrenador. Fontrodona va convertir 3 dels 4 tirs lliures i el Badalonès també va anotar la cistella en joc per posar el 64 a 70 però el Figueres mai es va rendir i es va entrar als 2 últims minuts amb el 68 a 72. Llavors va aparèixer Sergi Tubert, fins aquell moment desconegut. El pivot va anotar 7 punts seguits i va acabar decidint el matx.

Amb aquest triomf, els Dimonis recuperen la 1a plaça tot i que estan empatats amb el Círcol, el Granollers i l'Onyar.

Aquest dissabte a les 19h miraran de fer-se forts a La Plana contra el Ripoll, un rival de la zona baixa.