El BCIN obre les portes als millors projectes dels estudiants badalonins

  0
  bcin.jpg

  12/03/2013 – Des d'avui i fins dijous, 49 alumnes de diferents centres exposaran 43 treballs de recerca de diverses àrees i disciplines.

  Badalona celebra des d’avui i fins dijous la XXVII edició de les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari, amb la participació de 49 alumnes, provinents de 13 centres educatius, que presentaran 43 treballs de recerca de diverses àrees: ciències socials, ciències experimentals, tecnologia, llengua, matemàtiques, història, literatura i art. El BCIN mantindrà aquests dies les seves portes als millors projectes dels alumnes de Batxillerat de la ciutat.

   

  Les Jornades es van iniciar el curs 1986-87 quan el professorat de diversos seminaris de l’Institut la Llauna va plantejar-se la realització d’unes jornades on l’alumnat pogués exposar els treballs d’investigació que havien realitzat seguint la metodologia científica. En aquell moment s’hi van presentar onze treballs i se’n va fer una valoració molt positiva.

   

  Durant aquests anys uns 1.400 alumnes badalonins i de fora de la ciutat han presentat més de 1.300 treballs de recerca, amb l’assistència, aproximadament, de 15.000 persones.

   

  Actualment l’organització i dinamització de les Jornades es porta a terme conjuntament entre l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins (que depenen de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat), l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren els Mercats Municipals de Badalona, que ofereixen esmorzars als assistents.