El carrer Calderón de la Barca, vigilat pel CNI

  0

  En un extens reportatge publicat per El Confidencial, el mitjà apunta que des de fa anys aquest carrer del barri de la Salut es vigila pels diferents cossos policials de l’Estat i també pels serveis d’intel·ligència. En aquest carrer s’hi han produït diverses operacions antijihadistes per combatre el moviment del Hizb ut Tahrir, Partit d’Alliberament Islàmic. Es tracta d’un moviment que aposta per la restauració del califat musulmà i que compta amb uns 150 membres actius a Espanya. El moviment defensa l’aplicació de les lleis de la sharia i ha efectuat tasques de radicalització per enviar a joves a fer la jihad a Síria i altres països en conflicte.

  Operatiu del 2020

  Recordem que el juliol del 2020, els germans Lamghari van ser detinguts per la Policia Nacional al carrer Calderón de la Barca (al número 22), acusats de pertànyer a Hizb ut Tahrir. Després de ser jutjats han estat condemnats a 8 anys de presó. Els tres germans van negar ser terroristes, però van reconèixer que participaven en reunions amb membres de l’organització. 

  Segons El Confidencial, a l’Audiència Nacional tenen constància que el carrer Calderón de la Barca és un punt calent vinculat a aquest moviment islamista. S’hi fan reunions i s’hi han ordenat detencions i múltiples registres en domicilis. Al mateix carrer de la Salut hi vivia Anouar Bensadik, condemnat el 2021 a quatre anys de presó per adoctrinament. Va iniciar el viatje a Síria per unir-se a la jihad.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí