El castellers, “obligats” a traslladar una diada per un míting del PP

  0
  IMG_8455.JPG

  16/09/2015 – El PP assegura que va informar l'Ajuntament el mes de juliol i que el govern no va avisar de l'actuació castellera a la Junta Electoral abans d'agost.

  Ho anunciaven des de feia dies i la preparaven des de feia tres mesos, expliquen. Els Castellers de Badalona anaven a celebrar, aquest dissabte, la 1a Diada Groga, una jornada castellera on exerceixen d’amfitrions de quatre colles castelleres més, totes amb camises de color groc. L’actuació, amb concert posterior, estava prevista a la plaça Trafalgar, al barri de Llefià, aquest dissabte. La colla, però, s’ha vist obligada, assegura, a traslladar-la a la plaça dels Països Catalans per la celebració d’un míting del PP el dia següent, diumenge.

   

  Segons explica l’entitat, el Partit Popular ha demanat a la Junta Electoral poder disposar de l’espai per fer els preparatius el dia abans de l’acte electoral, una botifarrada popular, i aquesta ho ha autoritzat. La colla assegura haver intentat “arribar a un acord amb el partit i fer compatible ambdues activitats”, però “no ha sigut possible”. Els castellers han lamentat “profundament no poder realitzar aquesta primera trobada de colles a Llefià”, un barri amb el que, diuen, tenen “una estreta relació”.

   

  Des del Partit Popular asseveren que no han sabut res de la diada fins a aquesta setmana, quan han parlat amb els castellers, i que van transmetre a l’Ajuntament la seva intenció de reservar l’espai el mes de juliol. Des del 20 d’agost fins al 4 de setembre, la Junta Electoral és qui decideix a qui s’atorguen les ubicacions per als mítings, i al PP li va ser concedida la plaça Trafalgar a finals d’agost. “La infraestructura es més gran del que hem muntat a altres actes en aquest mateix espai i per això necessitem disposar d’ell el dia anterior”, explica el regidor i portaveu Juan Fernández, qui culpa al govern local de l’error per no haver avisat la Junta Electoral, abans d’agost, que la plaça ja estava reservada per a una actuació castellera. En aquest sentit, han demanat mitjançant un escrit que aquesta coincidència d’actes no es torni a produir i que es facilités a la colla una plaça alternativa.