Montigalà tem que es perdin els 4,5 milions pressupostats per al nou institut

  0
  35
  DSCF0024.JPG

  16/09/2015 – La comunitat educativa de Montigalà va aconseguir incloure als pressupostos de la Generalitat de 2015 una partida per iniciar les obres del nou institut, de les que de moment no se sap res a pocs dies del 27S i uns tres mesos de finals d'any.

  Aquesta setmana ha tornat a començar el curs escolar i, amb ell, la lluita d’algunes comunitats educatives que reclamen obres, millores i projectes pendents. A Badalona, una de les més actives els darrers anys ha estat la de Montigalà (Zona Educativa Montigalà), que porta més d’un lustre a l’espera d’una nova escola i un nou institut. En aquest sentit, l’Escola Montigalà torna de vacances, novament, entre barracons, i amb retard. I és que el Departament d’Ensenyament ha engegat aquest estiu la instal·lació d’un nou barracó que encara està en obres i no estarà enllestit fins a finals de mes, almenys.

   

  La preocupació principal, però, no és aquesta. A principis de 2015, el col·lectiu va aconseguir incloure als pressupostos de la Generalitat una partida de 4,5 milions per iniciar la construcció d’un nou institut que ha de substituir al malmès Ventura Gassol. Una primera fase d’injecció de recursos que hauria d’arribar fins als prop de 12 milions per completar el projecte. A aquestes alçades d’any, però, ni l’escola ni l’institut coneixen el destí d’aquests recursos i temen que les eleccions del 27S i els canvis al Parlament portin a la pèrdua dels 4,5 milions que tantes mobilitzacions va costar reivindicar. Per això, la plataforma es torna a posar en marxa i començarà a contactar amb partits, representants i institucions, com ja ho ha fet amb l’Ajuntament de Badalona i ho farà amb l’alcaldessa, per tal d’esclarir l’assumpte.

   

  Des de l’Escola Montigalà, on enguany hi estudiaran uns 200 alumnes d’Infantil i Primària, recorden que a finals d’aquest curs 2015-2016, del centre sortirà, per primer cop, la darrera generació de l’etapa de primària, que el proper any hauria de començar la ESO a un nou institut que encara no existeix. En conseqüència, s’hauran d’adaptar a l’oferta actual, insuficient a ulls del col·lectiu educatiu, i anar a un “atrotinat i saturat” Ventura Gassol o buscar altres opcions fora del barri.