El CB Prat perd la categoria (67-55)

0
    22

06/04/2015 – La derrota potablava a Ourense i el triomf del Clínicas Rincón contra l’Oviedo (88-86) envien al vinculat de la Penya a la LEB Plata.

El CB Prat només ha pogut gaudir durant una temporada del somni que suposa competir en la segona màxima categoria del basquetbol nacional. Després d’assolir l’ascens en un play-off molt dur, l’entitat potablava torna a ser de bronze, després de confirmar el descens a la LEB Plata.

El conjunt d’Agustí Julbe es jugava la vida el passat diumenge al Palacio de los Deportes Paco Paz. El triomf del Clínicas obligava al vinculat verd-i-negre a guanyar com fos per mirar d’allargar una setmana més el fatal desenllaç.

El Prat, però, tornaria a patir moltíssim per mostrar-se encertat en atac i cauria de forma clara, pagant un tercer quart on l’Ourense ho tindria massa fàcil per trencar el partit (27-11).

Ni el suport d’Alberto Abalde va ser suficient per tal de guanyar a Galícia. L’aler, absent en les últimes setmanes pels compromisos del FIATC Joventut, seria el tercer màxim anotador de l’equip amb 10 punts, però no podria ‘rescatar’ al club del descens.

Durant els primers compassos del duel, les defenses s’imposarien als atacs, amb el Prat mirant de tallar la fluïdesa ofensiva de l’Ourense i obligant als locals a plantejar gairebé sempre possessions llargues en atac (16-10).

Al segon període, Piru Ros i Gerbert Martí exercirien de veterans per tal de retallar l’avantatge gallec (23-20), però un triple salvador de Salva Arco i una cistella sobre la botzina anotada per Aaron Geramipoor tornarien a donar aire a l’Ourense al descans (28-22).

El conjunt dirigit per Gonzalo García de Vitoria protagonitzaria un inici de tercer quart sublim, agafant una renda de fins a 22 punts (55-33). Lluny de desfer-se, el Prat seria capaç d’encetar la remuntada amb un parcial de 8 a 22 (63-55), però l’esforç i l’experiència de Pedro Rivero per jugar els minuts finals acabarien passant factura.

La defensa de l’Ourense es mostraria sòlida per mantenir el resultat i certificar el triomf davant d’un Prat que es convertia automàticament en equip de LEB Plata. Piru Ros, amb 14 punts, 5 rebots i un 14 de valoració seria el potablava més destacat.

Fitxa tècnica:

Club Ourense Baloncesto (67): Rivero (14), Brothers (11), Arco (5), Fieler (11), Busma (4), Díaz (4), Suka (8), Martínez (-), Rejón (6), Geramipoor (4), Iglesias (-) i Rodríguez (-).

CB Prat Joventut (55): Sans (2), Abalde (10), Nogués (2), Guallar (6), Serrano (4), Vilanova (4), Ros (14), Iriarte (2), Martí (11) i Nikolic (-).

Parcials: 16-10 / 12-12 / 27-11 / 12-22

Rebots: Rejón (7) / Ros i Martí (5)

Assistències: Rejón (5) / Vilanova (4)

Incidències: partit corresponent a la 28ª jornada de la LEB Or, disputat al Palacio de los Deportes Paco Paz.