El Centre Cultural Manxec entrega el Quijote i el Sancho de l’any

  0
  Photo 29-03-14 20.44.05.jpg

  31/03/2014 – A més, es va llegir el pregó d'enguany a càrrec de Fernando Jou Rivera, que es va bassar en la història de Greco i Cervantes.

  Una cinquantena de socis van assistir al pregó i a la entrega del Quijote i el Sancho de l’any que dissabte, 29 de març, el Centro Cultural Castellano Manchego de Badalona va celebrar en marc de les seves XXVI Jornades Culturals. A més, es va fer nomenament al soci d’honor.

   

  El pregoner d’enguany ha estat Fernando Jou Rivera, delegat del govern de la Junta de Comunitats de Castella-La Manxa a la província de Toledo, en què s’ha basat en la història de dos pintors manxecs, Greco (en motiu de la commemoració del quart centenari de la seva mort) i Cervantes. També, ha destacat les centenars de cases regionals que hi ha arreu d’Espanya, però també a França i Argentina.

   

  Tot seguit, el soci Teodoro Sendarrubis i les cuineres del pisto manxec d’aquest centre cultural van rebre la figura d’en Quijote i el Sancho de l'any, respectivament, per la seva dedicació personal i voluntària. Com a sorpresa i novetat, la presidenta del Centro Cultural Castellano Manchego de Badalona, Tomy Morales va rebre una altre figura especial de Quijote. Morales va assenyalar que cada dia està més orgullosa de ser presidenta, però també manxega, catalana i espanyola.

   

  Finalment, els assistents van degustar del vi d’honor com cada any, acompanyat per una mica de formatge manxec. Destacar que l’acte va estar amenitzats per la rondalla del centre cultural.