El Club Rem Badalona guanya la bandera de ‘La Llarga’

  0
  Llarga.png

  12/06/2018 – Amb un temps total de 22 minuts i 1 segons, després de recórrer 4.000 metres. En total van participar 34 tripulacions de 18 clubs.

  El 14è Trofeu Ciutat de Badalona de Rem amb Llagut es va disputar el passat dissabte, 9 de juny, al Club Nàutic Bétulo, amb la participació d’un total de 34 tripulacions de 18 clubs que es van enfrontar en la regata coneguda com ‘La Llarga’, per la seva distància de 4.000 metres des de les instal·lacions del C.N. Bétulo fins al Port de Badalona.

   

  Això es considera llarga distància si es compara amb les habituals de les competicions mediterrànies, i es realitza entre 20 i 30 minuts de rem a un ritme d’unes 40 palades per minut.

   

  A més dels tres clubs de la ciutat: Nàutic Bétulo, Natació Badalona i Rem Badalona, hi van participar els clubs catalans de rem com Premià de Mar, Mataró, El Balís, Marítim Barcelona, Calafell, Arenys de Mar, Panteres Grogues de Sant Adrià, Pescadors de Vilanova, RCN Tarragona, Cambrils, Colera, Masnou i Torredembarra. També el club francès de Gruissan i el de Fuerteventura Txanpa de Antigua amb un total de 306 esportistes.

   

  El temps va respectar la celebració de la regata deixant una tarda esplèndida per a la pràctica del rem amb un mar suau, d’aquesta manera els horaris de les quatre mànegues es van poder acomplir amb exactitud.

   

  Excepte la categoria veterà masculí que se’n va anar per Premia de Mar, la resta de les categories van estar repartides entre els clubs locals pel Natació Badalona veterà femení i junior masculí i el Rem Badalona sènior masculí i femení. Sent aquest últim el clar vencedor de la ‘Bandera de la Llarga 2018’ amb un temps total de 22 minuts i 1 segon, que s’estrenava en aquesta edició.

   

  Els equips francesos no estan acostumats als llaguts catalans i a més és costum que les tripulacions siguin mixtes, en aquest cas es computen a la categoria masculina, això els suposa un desavantatge però ho saben i participen igualment amb les mateixes il·lusions que els altres.