El CN Bétulo afronta la resolució d’enderroc

  0
  78
  CNB

  La Generalitat de Catalunya va notificar el passat 18 de novembre al Club Nàutic Bétulo la Resolució del Director General de Polítiques de Muntanya i del Litoral sobre denegació de pròrroga de la nova concessió i extinció de la concessió d’ocupació del domini públic marítimo-terrestre dictada en expedient iniciat al 2017.

  El President del Bétulo, Josep Anton Violán, va exposar aquest dimecres en roda de premsa la posició del club en relació a la Llei de Costes. “Tot i considerar que és imprescindible per a la protecció del litoral el CN Bétulo està profundament en desacord en la part del reglament que obliga als clubs nàutics a adaptar-se a una superfície de 300m2“, exposa el comunicat del club.

  “Considerem que aquesta limitació és insuficient per a la pràctica dels nostres esports. Les instal·lacions per a la pràctica de l’activitat nàutica (windsurf, paddle surf, rem i vela lleugera) requereixen d’uns espais adequats que permetin el desenvolupament de la pràctica esportiva nàutica d’una manera segura, accessible i adequada. Aquesta interpretació excessivament rigorosa de la normativa costanera impedirà la satisfacció d’aquestes necessitats”, va afegir Violán.

  Així mateix, va puntualitzar que “els equipaments esportius han de complir amb les normatives bàsiques d’habitabilitat, salubritat i accessibilitat, preveient espais de dimensions suficients i amb recorreguts i instal·lacions adaptades i accessibles”.

  Aquest punt de partida jurídic permetrà, en paraules de l’advocat del club i doctor universitari en Dret Administratiu, Anton Ferre,” obtenir un escenari temporal d’uns quatre anys en què poder traslladar la interpretació del reglament que defensa el club“.

  Així mateix, es treballaran totes les a legacions al reglament de la llei de costes que es troba en fase d’exposició pública fins al 7 de gener de 2022.

  En aquest sentit, Rosa Trenado, regidora de medi ambient i benestar animal de l’Ajuntament de Badalona, va mostrar el suport absolut de la corporació i l’acord entre tots els grups polítics en l’acompanyament i defensa del club, que “exerceix una funció educativa, social, associativa i esportiva fonamental en la ciutat”.

  “La voluntat dels ajuntaments costaners és obrir-se al mar, posant en valor el pavelló blau”, tal com va apuntar Josep Seguer, Gerent de la Federació Catalana de Vela. “La tasca social que el Bétulo porta desenvolupant durant els seus 50 anys, sent un dels punts de sortida al mar de la ciutat per als esports nàutics”.

  Josep Anton Violan va concloure la seva intervenció amb una crida a la reflexió: “la pregunta que ens fem es per què els clubs nàutics no podem tenir els mateixos drets que els restaurants de platja“.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí