El CN Bétulo ja tenia prevista la notificació d’enderroc de la instal·lació

  0
  Arxiu CN Bétulo

  La Generalitat de Catalunya va notificar al Club Nàutic Bétulo, en aplicació de la Llei de Costes, una resolució comminant a enderrocar les seves instal·lacions a la platja dels Pescadors de forma imminent.

  L’espai, afectat per la Llei de Costes, ha d’anar a terra segons l’ordenament legal actual, tot i que aquesta novetat no ha sorprès l’entitat i la seva Junta Directiva. Ja hi havia prevista aquesta notificació però no hi havia cap data en concret de quan es podia produir.

  Davant aquest enrenou que s’ha generat per una cosa que no és tan greu intentarem fer una roda de premsa. És molt probable i estem parlant amb la Federació Catalana per exposar els fets“, exposa el president del club Josep Antón Violán al Diari de Badalona.

  “En el pitjor dels casos el club podria desaparèixer en tres anys” però des de l’entitat no es plantegem aquest imaginari d’escenari. En un comunicat publicar durant els darrers dies, el CN Bétulo exposa que “el departament jurídic del club ja treballa conjuntament amb el de l’Ajuntament de Badalona per tal de resoldre la situació de la manera més satisfactòria possible“.

  La resolució assenyala que el club ha de “presentar un projecte tècnic d’obres d’enderroc i un programa de restauració i reposició del terreny al seu estat anterior“.

  En el mateix escrit, la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat, en aplicació de la Ley 22/1988, de 28 de julio, de Costas, denega al CN Bétulo la sol·licitud de pròrroga de la concessió d’ocupació del domini públic maritimoterrestre a la platja dels Pescadors i declara l’extinció de venciment de la concessió atorgada des de l’any 1942.

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha reunit d’urgència amb el president del Club, i el gerent de la Federació Catalana de Vela, Josep Saguer, per sol·licitar mesures cautelars i permetre les activitats esportives de l’entitat.

  No coneixes el CN Bétulo? Al Diari de Badalona vam fer aquest reportatge a l’estiu

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí