El Consell de la Mobilitat es reuneix després de set mesos d’espera

  0
  IMG_9562.JPG

  03/10/2013 – La prohibició de circular amb bici per la Rambla i el passeig de La Salut va centrar bona part del debat plenari; el govern valora positivament la trobada; entitats i oposició, decebudes, denuncien un "bloqueig polític".

  El Consell de la Mobilitat de Badalona, òrgan consultiu i de participació social destinat a canalitzar les inquietuds i iniciatives ciutadanes al voltant de la mobilitat i el transport públic local, va ser convocat aquest dimarts després d’uns set mesos. A més del govern municipal, nou entitats i els partits polítics de l’oposició, la majoria integrats dins la Taula de la Mobilitat, una plataforma organitzada per la societat civil, van ser presents en la sessió.

   

  Bicicletes i vianants a la Rambla i La Salut

   

  Diferents organitzacions i associacions portaven setmanes reclamant la reunió del plenari. I és que a principis d’estiu, la ciutat va veure com l’Ajuntament prenia la mesura de prohibir la circulació en bicicleta o monopatí per la Rambla del centre i el passeig de La Salut, una de les decisions més polèmiques pel que fa a mobilitat local, que va enutjat part de la ciutadania i que va derivar, fins i tot, en una bicicletada de protesta. El regidor de Via Pública i Mobilitat i president del Consell, Daniel Gràcia, assegura que aquesta va ser “una ordre de treball habitual”, però que, en veure el ressò provocat, s’ha obert un debat i s’ha decidit crear una comissió de treball per tal de trenar la convivència entre vianants i ciclistes. Entitats i oposició, però, lamenten que el govern “només” s’hagi avingut “a crear una comissió sense el compromís que sigui vinculant”, tot i que la totalitat del plenari va reclamar la retirada cautelar dels senyals al·legant defectes de forma en la mesura.

   

   

  Durant el plenari es va fer balanç de les actuacions en mobilitat dels darrers mesos i es van debatre algunes decisions més puntuals i concretes (senyalitzacions, marquisines d’autobusos…). L’altre gran punt de l’ordre del dia va ser el Pla de Mobilitat Urbana. Moltes veus han criticat darrerament el govern local per allargar la segona convocatòria anual del Consell –han de ser quatre per any-; Gràcia argumenta que volia esperar fins que el nou pla estigués enllestit i afirma que, tot i els retards, podria estar preparat pel proper Ple ordinari de l’Ajuntament.

   

  La Taula de la Mobilitat, per la seva part, considera que “el Consell pateix un bloqueig per manca de voluntat política” i reclama a l’alcalde Garcia Albiol que es posi al capdavant del mateix fins que funcioni de manera col·legiada i es tinguin en compte totes les sensibilitats.

   

  Així mateix, la Taula també denuncia que l'Ajuntament s'hagi afegit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i segura “sense haver fet pública cap mesura permanent a favor de la mobilitat sostenible, condició indispensable per a l'adhesió”. 

   

  El titular de Mobilitat lamenta les contundents declaracions d’alguns sectors del Consell, valora positivament la trobada de dimarts i assegura que, d’aquí a finals d’any, l’òrgan completarà les quatre reunions anuals.