El setembre deixa sense feina a 361 veïns de Badalona i l’atur creix fins les 22.568 persones

  0

  03/10/2013 – Després de tres mesos consecutius de descensos, el mercat laboral torna a colpejar la ciutat; tot i així, hi ha prop de 800 parats menys que el 2012.

  Badalona va finalitzar el mes d’agost amb unes dades d’atur positives que es sobreposaven a la dinàmica negativa general de l’estat, però el setembre no ha sigut pas tan benèvol. 361 veïns i veïnes de la ciutat han perdut la seva feina en el darrer mes i la xifra total de desocupats ha augmentat, fins les 22.568 persones, després de tres mesos consecutius de descens. La pujada del setembre de 2012 va ser de 328 aturats, un xic inferior a la d’enguany. Si es vol buscar el costat menys pesimista dels números fets públics ahir, però, val a dir que, comparant-los amb els de l’any passat, avui hi ha prop de 800 parats menys.

   

  Dades poc favorables també a les localitats veïnes. Santa Coloma de Gramenet ha experimentat un increment de 193 aturats; la xifra total de desocupació puja fins les 12.684 persones. En comparació amb el setembre de 2012, hi ha 740 ciutadans i ciutadanes més amb feina enguany. Sant Adrià també tampoc s’ha vist beneficiada pel mes d’agost i 179 veïns i veïnes han perdut el seu lloc treball. La desocupació total augmenta fins les 3.815 persones, 33 parats menys que justament fa un any.

   

  Cicle de xerrades de l’Assemblea d’Aturats

   

  L’Assemblea d’Aturats i Aturades de Badalona ha planificat un cicle de xerrades sota el lema “Badalona contra l’atur, la pobresa i la precarietat laboral“. Encara que estava previst que les conferències tinguessin lloc els propers divendres i dissabte, a l’anfiteatre de la plaça Pompeu Fabra, amb la presència d'una economista i dos advocats laboralistes, el col·lectiu ha preferit posposar-les degut a les previsions meteorològiques. En principi, les dates seran el 18, 19 i 20 d'aquest mateix mes.