El cubà Isan Ortiz es proclama campió del 42è Obert d’Escacs de Badalona

  0
  DSC_0595.JPG

  11/08/2016 – Després de nou dies, el gran mestre cubà de 31 anys, Isan Ortiz, s'ha proclamat campió davant de més de 235 escaquistes d'arreu del món.

  Després de nou dies de moure les fitxes sobre les taules d'escacs al Centre Cívic La Salut, el cubà Isan Reynaldo Ortiz s'ha proclamat campió de la 42a edició de l'Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Badalona – 5è Memorial Miquel Castellà i Gili, on han participat més de 235 participants de més de 25 països d'arreu del món.

   

  Isan Ortiz és un gran mestre internacional d'escacs de 31 anys i de Cuba, reconegut per la Federació Internacional d'Escacs (FIDE), ja que té diversos títols, entre els quals, el Torneig Internacional de Washington i el Campionat d'Escacs de Cuba, que va quedar campió en tres ocasions: 2013, 2014 i 2015. A més a més, ha tingut l'ocasió de representar al seu país a les Olimpíades d'Escacs l'any 2014, on va assolir la medalla de plata.

   

  En aquest campionat badaloní, Ortiz s'ha classificat aquest dimecres com a primer finalista del grup A amb 8 punts i s'ha endut un premi en metàl·lic de 1.400 euros i una obra d'art tradicional del pintor badaloní Jordi Fernández Vila. Per darrere seu s'han quedat el campió de la passada edició del 2015, Fernando Peralta, d'Argentina i Sharma Himanshu, de la India, tots dos amb una puntuació de 7.

   

  D'altra banda, pel que fa al grup B, han quedat finalistes els catalans Pablo Martínez, Raul Alonso i Xavier Colom.