El debut a Montigalà no surt rodó (1-2)

0
    27

16/11/2014 – Aterratge agredolç del Badalona a Montigalà. No pas per la imatge oferta per l’equip, que un cop més ha competit durant els noranta minuts, però sí pel resultat (1-2). Primera derrota a casa precisament en l'estrena del nou camp per als de Manolo González, que han encaixat dos gols en moments psicològics i que, aquest cop, no han estat encertats en els metres finals. Han tingut ocasions, però no les han convertit en gol.

Segueix faltant pólvora al davant en una plantilla curta que, per acabar-ho d’adobar, està patint lesions inoportunes. Avui la de Fran Bea, que s’ha hagut de retirar al minut 18 i que ha trastocat els plans inicials dels escapulats. No passa res (l’equip és sisè) i algun dia havia d’arribar aquest entrebanc a casa. I més si davant tens un rival de la qualitat del Reus, nou líder després de sumar tres triomfs consecutius. Alhora, però, queda clar que en aquest mercat d’hivern caldrà prendre decisions als despatxos escapulats.

El partit ha estat marcat pel fort vent, que ha dificultat molt el joc. Amb la baixa de Prior i Lulu, Manolo González ha recuperat la defensa de l’inici de curs (amb Sierra i Amantini de centrals i Fran Grima i Bermudo als laterals) i ha fet entrar Fran Bea en la construcció del joc. L’aposta, però, ha durat 18 minuts. Bea, que surt d’una lesió, s’ha tornat a fer mal i ha hagut de ser substituït al minut 18 per Álvaro Vega, un jugador de tall més defensiu i que també havia arrossegat molèsties durant la setmana.

El joc, en el primer temps, ha estat de molta intensitat i lluita però sense ocasions reals de perill a les dues àrees. Excepte algun intent llunyà, els porters no han tingut gaire feina, fins que al descompte, just en l'última acció abans del descans, ha arribat la primera fuetada del Reus. Sierra ha refusat una pilota a la frontal i Ramon Folch, tal com venia la pilota, l’ha engaltat al fons de la xarxa (0-1). Un golàs dels que s’anomenen psicològics.

Tot i el cop, el Badalona no ha abaixat els braços. S'ha rearmat anímicament durant el temps de descans i ha sortit a totes, disposat a fer l'empat per la via ràpida. Toni Lao l'ha pogut fer al 55’, en una ocasió molt clara, però ha estat finalment Abraham qui ha aconseguit l'1-1. Un gran canvi de joc de Manu Balda ha deixat el canari en una immillorable posició dins l’àrea, i Cassamà l’ha fet caure. El davanter del Badalona no ha perdonat, transformant el penal (65’). El partit semblava agafar color escapulat, sobretot per la inèrcia positiva d’aquest segon temps, però en un tres i no res ha arribat un altra galleda d’aigua freda, l’1-2, en una jugada d’estratègia.

Ha tocat tornar a aixecar-se per remuntar un cop més. I el Badalona ho ha fet, tot i que la permissivitat de l’àrbitre (que ha deixat jugar molt) no ha acompanyat. Ni tampoc les continues interrupcions. El Reus, molt murri,  no ha parat de buscar-les. Tot i això, els de Manolo González han tingut l’empat en diverses accions, la més clara en el descompte a la sortida d’un còrner. Ha rematat Vega però una intervenció miraculosa del porter Edgar Badia ha impedit el gol.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (1): Marcos, Fran Grima, Sierra, Amantini, Bermudo, Toni Lao, Fran Bea (Álvaro Vega, 18’), Carracedo (Matamala, 57’), Raúl Torres (Esteve, 71’), Manu Balda i Abraham.

Reus Deportiu (2): Edgar, Cassamà, Marín, Olmo, Moyano, Jaume, Colorado (Dinis, 93'), Folch, Sellarès, Xisco (Masqué, 78’) i Edgar Hernández (Fran, 90’).

Gols: 0-1 Folch (45’), 1-1 Abraham, de penal (65’) i 1-2 Edgar Hernández (67’)

Àrbitre: Daniel David Baiges.  Targetes grogues a Raúl Torres (que es perdrà el pròxim partit a Cornellà per acumulació d’amonestacions) , Abraham i Amantini, del Badalona i a Olmo, Cassamà i Xisco, del Reus.